Віртуальна подорож навколо світу з літературними героями

Про матеріал

Літо – час подорожувати! Що може бути кращим, ніж подорож місцями улюблених героїв? Лондон Артура Конан Дойля, Дублін Джеймса Джойса, Санкт-Петербург Федора Михайловича Достоєвського, Прага Франца Кафки, Токіо Харукі Муракамі, Нью-Йорк Джерома Девіда Селінджера та Стокгольм Стіга Ларссона.

Перегляд файлу

Маршрутами літературних героїв

https://3.bp.blogspot.com/-m0KbIXd6lsQ/WXZQi33RY8I/AAAAAAAA8GQ/YlA_BUIyg9gNJgBPws3osKN4T_rsSf3jACLcBGAs/s400/%25D0%25A1%25D0%25BB%25D0%25B0%25D0%25B9%25D0%25B41.JPG

Літо – час подорожувати! Що може бути кращим, ніж подорож місцями улюбленого героя? Отже, подорож перша.

 Лондон Артура Конан Дойля. Навіть тим, хто ніколи не тримав у руках книги Артура Конан Дойля, добре знайома адреса:  Лондон, Бейкер-стріт, 221б. Саме тут геніальний сищик та його друг доктор Ватсон знімали квартиру. Сьогодні тут знаходиться музей Шерлока Холмса. Скрипка, шляпа, армійський револьвер Ватсона, приладдя для хімічних дослідів – ніби зійшли із сторінок книги.

 

 

Дублін Джеймса Джойса. Подорож №2.

Героїв Джойса сьогодні важко уявити окремо від вулиць, ресторанів, соборів Дубліна. Тут простягнувся знаменитий маршрут Леопольда Блума, де на кожному значимому місці є табличка з висловлюваннями з книги. 16 червня ірландці святкують День Блума: на вулицях столиці шанувальники творчості Джойса прямують слідами його героїв, влаштовують читання його романа «Улісс».

 

 

Санкт-Петербург Федора Михайловича Достоєвського. Подорож №3. Загадкове місто-привид, - таким постає Петербург у творах Достоєвського, дивуючи читача топографічною точністю опису міста. Сьогодні страшний образ Петербурга, створений письменником,  притягує мандрівників. Популярністю користуються адреси: Канал Грибоєдова, 104 (будинок  старої-процентщиці) та Громадянська вулиця, 19 (будинок Раскольникова).

 

Прага Франца Кафки. Подорож №4.

Ми йдемо за героєм «Процесу» на перший допит, проходимо в робітничий квартал з підземними крамничками і зразу згадуємо азбестову фабрику, якою в свій час займався Кафка.

 Маршрутами  персонажів книги «Опис однієї  боротьби» можна прогулятися самостійно: набережні Молдау, міст Карла IV, острів Лучників – чекають на вас.

Токіо Харукі Муракамі, Подорож №5.

Якщо  ви любите Японію, вам варто взяти в поїздку з собою книги відомого японського письменника. Після екранізації «Норвезького лісу», месця, згадані в романі, стали дуже популярні  в Токіо. Відвідайте  університет, де вчився Тоору Ватанабе, горний санаторій, де лікувався  Наоко,  та багато інших «декорацій», вибраних автором.

 

 

 

Нью-Йорк Джерома Девіда Селінджера. Подорож №6.

В першу чергу прогуляйтеся по Манхеттену. Ви побачите, що з тих пір, як тут блукав Холден Колфілд – головний герой роману «Над прірвою в житі», багато чого зовсім не змінилося, хіба що реклама друга та  перехожі одягнуті інакше. Вокзал, історичний музей, отель «Едмонтон», легендарне озеро в Центральному парку –  улюблені  місця всіх, кому не чуже підліткове бунтарство  героїв знаменитої книги.

https://4.bp.blogspot.com/-4Ne0phbjCFc/WXZUMrUvbiI/AAAAAAAA8HM/MUla3RfwRsUaR6xRH4o5o1AnKaa4sYb-ACEwYBhgL/s400/%25D0%25BE%25D0%25B7%25D0%25B5%25D1%2580%25D0%25BE%2B2.jpg

 

 

Стокгольм Стіга Ларссона. Подорож №7.

Сьогодні місцями  Стокгольма, що згадуються в знаменитій детективній трилогії «Мілленіум», екскурсантам цікаво  відчути себе на місці журналіста Мікаеля Блумквіста або татуйованої дівчини Лісбет Саландер. 

Робітники Музею історії Стокгольму з радістю покажуть вам 21-кімнатну квартиру Лісбет, незвичайний будинок Мікаеля в районі Седермальм та інші місця, згадані в романі.

 

 

docx
Додано
2 січня 2019
Переглядів
1682
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку