Вишивка інструкційна картка "Двобічна гладь"

Про матеріал
Оригінально у вишивці виглядає чергування коротких і довгих стібків двосторонньої гладдю. Якщо необхідно вишити пелюстки квітки, роблять радіальні стібки, укладаючи їх від краю до центру. Для того, щоб позбутися від розрідженості краю пелюстки, можна зробити кілька додаткових коротких стібків. Листочки створюються косою гладдю. Кожна половинка листа між прожилками робиться стеками, напрямок яких від краю до середини. До вашої уваги інструкційна картка.
Перегляд файлу

Основні правила вишивки двосторонньою гладдю

Важливе місце в оформленні виробів вишивкою займає двостороння гладь. Основне правило вишивання двосторонньою гладдю – це те, що довжина стібка не повинна перевищувати 1 см. Наносимо чи перебиваємо малюнок на тканину і починаємо вишивати. Закріпляємо робочу нитку петлею на 2х – 3х нитках тканини. Голку вколюють і виводять з права на ліво точно на лінію контуру візерунка. Щоб стібки гладі розходились промінчиками від центру візерунка по колу, не всі стібки робляться однакової довжини, по черзі ставлять стібки довжиною до 1 см і на 1,5-2 мм коротші. Стібки гладкі повинні щільно прилягати один до одного, так щоб не проглядав фон тканини, інакше узор не буде виглядати акуратним. Якщо гладь виконано правильно, тоді лицьова і виворітня  сторони будуть виглядати одинаково. При вишиванні різними кольорами ниток, щоб досягти їх художнього звучання потрібно підбирати нитки в одній кольоровій гамі.

Оригінально у вишивці виглядає чергування коротких і довгих стібків двосторонньої гладдю. Якщо необхідно вишити пелюстки квітки, роблять радіальні стібки, укладаючи їх від краю до центру. Для того, щоб позбутися від розрідженості краю пелюстки, можна зробити кілька додаткових коротких стібків. Листочки створюються косою гладдю. Кожна половинка листа між прожилками робиться стеками, напрямок яких від краю до середини.

  вишивка гладдю маки схеми

ПРАВИЛА ВИШИВКИ ГЛАДДЮ

 

1. Досить щільна тканина (НЕ трикотаж).

2. У разі вишивки на трикотажі використовуйте флізелін або інший ущільнювач, який можна потім обрізати. Якщо тканина натягнута добре, малюнок не буде деформуватися.

3. Способи перенесення малюнка: копірка, калька, спеціальні змиваються маркери. Можна використовувати термопереводной олівець або готовий малюнок, який переводять на основу за допомогою праски.

4. Ретельно закріплюйте тканину в п`яльцях.

5.Перевага ниток - муліне або шовк. Карти відтінків відомих виробників - DMC, Madeira, Anchor - налічують сотні найменувань і дозволять підібрати і виконати найтонші переходи, особливо якщо це вишивка гладдю квітів.

6. Схеми потрібно вибирати перевірені, тоді ваша робота буде неймовірно реалістичною. Контур малюнка повинен бути прихований, тому вишивати, трохи виходячи за його межі.

7. Стібки повинні щільно закривати матеріал, щоб його не було видно. Різні напрямки стібків дозволять досягти цікавих колірних ефектів.

ВИШИВАЄМО КВІТКУ МАКУ

.Сьогодні стає популярна вишивка гладдю - маки. Схеми цих чудових квітів буває важко знайти. Нижче представлена покрокова інструкція, яка дозволити вишити мак початківцям майстриням. Техніка виконання - двостороння гладь. Переводимо малюнок на тканину. Підбираємо нитки різних відтінків, що гармоніюють між собою. Квітка - червоний і чорний, для стебел і листя - зелений. Червоними нитками вишиваємо квітки і бутони. Зеленим кольором виконуємо стебла (стебловий шов) і листочки (проста гладь). Напрямок вишивки - як на фото. Вишиваємо чорною ниткою центральні частини квіток.

 

вишивка гладдю маки схеми

doc
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
4 вересня 2019
Переглядів
2022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку