Виступ на батьківських зборах:" Що повинен знати майбутній першокласник?"

Про матеріал
Мета виступу: довести те, що головною метою як для батьків, так і для вчителів, є всебічний розвиток дитини. Досвідчені педагоги загалом виділяють наступні вимоги до знань майбутніх першокласників: дитина повинна пам'ятати своє ім'я, по батькові, прізвище, домашню адресу...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що повинен знати майбутній першокласник?

Номер слайду 2

В межах розвитку мовлення і готовності до оволодіння грамотою майбутньому першокласнику необхідно:-уміти чітко вимовляти всі звуки мови;-уміти визначати місце звука в слові( на початку, в середині, в кінці);-уміти вимовляти слова складами;-уміти називати речення з 3-5 слів;-уміти використовувати узагальнюючі поняття(вовк, лисиця , ведмідь -звірі);-уміти складати оповідання за картиною;-уміти складати декілька речень про предмет;-уміти напам’ять читати улюблені вірші;-послідовно переказувати зміст казки.

Номер слайду 3

До початку навчання в школі у дитини повинні бути розвинуті елементи математичного уявлення:-знати цифри від 0 до 9;-уміти рахувати до 10 і у зворотньому напрямку;-уміти називати попередні і наступні числа в межах першого десятка;-знати знаки +, -, > ,< ,=;-уміти складати і розв’язувати задачу на одну дію на додавання і віднімання;-уміти порівнювати предмети за кольором, формою, розміром;-називати фігури6 трикутник, коло ,квадрат;-уміти керувати поняттями :зліва, справа, вверху, за.

Номер слайду 4

В межах уявлення про навколишній світ майбутньому першокласнику необхідно:-Уміти розрізняти диких і свійських тварин;-уміти розрізняти види птахів;-мати уявлення про сезонні ознаки природи;-знати назву 1-3 кімнатних рослин;-знати назви 12 місяців року;-знати назви всіх днів тижня.

Номер слайду 5

Крім того, дитина повинна знати: В якій країні, в якому селі живе;-повні імена членів родини;-знати правила поведінки в громадських місцях і на вулиці. Загальний світогляд : Прізвище ,ім’я, вік, ім’я батьків ,в якій країні живе, пори року.

Номер слайду 6

Мислення :-складання фігур із частин. Мова: Артикуляція, вимова, складати речення. Моторика: Правильно тримати ручку,Уміти креслити пряму лінію,Вирізати з паперу, охайно клеїти. Знати цифри від 0 до 9;Орієнтуватися на листі паперу вимірювати довжину предметів з допомогою умовної міри. Ділити коло, квадрат на2,4 рівні частини. Пам’ять. Запам’ятовування картинок, фігур(10 штук)Математичні знання:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
1 квітня
Переглядів
207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку