Виступ вчителя до презентації "Про формування готовності педагога до роботи в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа»

Про матеріал

Виступ до презентації вчителя початкових класів Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст№3 про готовність до роботи в НУШ з фотоколажем про роботу над принципами Концепції НУШ.

Перегляд файлу

Виступ вчителя 4-А класу, Ковальчук А.В., на семінарі заступників                                 (17.04.18)

Шановні колеги!

Рада вас вітати у нашому класі, де навчаються четвертокласники «Веселкової родини».

2018 рік  є роком реформи в освіті, яка на десятиріччя визначить освітній ландшафт України. Так сказала Міністр освіти Лілія Гриневич.

Так як ми будемо першими працювати в умовах НУШ, не враховуючи пілотних шкіл у цьому році, тому  протягом цього навчального року я, як і багато учителів майбутніх перших класів проходжу наукову теоретичну- практичну підготовку щодо роботи в умовах НУШ.

А саме:

-відвідую тренінги;

-проходжу он-лайн курси на освітній платформі ЕdEri;

-пройшла он-лайн курси з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності дітей;

-брала участь у 4 вебінарах від видавничої групи «Основа»,»Ранок»,від освітнього порталу  «Інтерактивної школи творчого вчителя», щодо роботи у НУШ і в цьому місяці зареєструвалась ще на 3 вебінари;

-є постійним учасником педагогічних конкурсів від освітніх порталів «Урок»,

«Абеткаland», »Super.urok-ua.com»,«Всеосвіта»,брала участь вVІ Міжнародному фестивалі педагогічних інновацій, у Всеукраїнському Інтернет-марафоні »Інноваційні технології та методики освіти» ,послала 20 своїх розробок на осв. портал »На урок» і стала презером за лютий 2018 року. Всього за участь в осв. конкурсах і вебінарах за цей навч. рік отримано 31 сетрифікат та 3 свідоцтва за перемогу та участь в он-лайн вебінарах та конкурсах.

Зараз, готуючись до ДПА та моніторингу якості знань, 28 4-класників проходять інтернет-олімпіаду від осв. порталу » На урок». 22 квітня чекаємо результатів.

Беру участь у різноманітних формах методичної роботи:

-провела 3 майстер-класи по здоров’язбережувальних технологіях на Школі молодого педагога, а як керівник  районної ШВПМ провела майстер-клас в районній школі, презентувала району ШВПМ на обласній ШВПМ, мала виступ про НУШ на ост. засіданні районної ШВПМ та презентувала НУШ в дит. садочку №1 «Ромашка» на мет. об’єднанні вихователів нашого району.

Беру участь в навчально-пректичних семінарах, методичних об’єднаннях вчителів району.

Постійно займаюся самоосвітньою роботою.

 

 

Шановні колеги!21 лютого 2018 року Верховна Рада України прийняла новий Державний Стандарт початкової загальної освіти.

Зосереджую вашу увагу на цеглини з принципами на яких ґрунтується Державний стандарт, адже вони є однією з складових НУШ. Вам вони необхідні, щоб побудувати  макет такої школи.

Особливу увагу хочу звернути на педагогіку партнерства. Нова школа вимагає тісної співпраці і нерозривного трикутника - дитина, батьки та школа. Ми з листопада місяця започаткували Школу батьківства, на якій не тільки працюємо з майбутніми першокласниками, але й інформуємо батьків, щодо навчання в умовах НУШ. З батьками працює адміністрація школи, психолог, соц. педагог, медична сестра, вихователі ГПД та ми, вчителі майбутніх перших класів. Для інформаційного інформування батьків та громадськості в початковій школі оформлений стенд «НУШ»

Для нас важливе здоров’я дитини, адже вважаємо, що тільки здорова дитина може успішно навчатись, тому моделлю школи і проблемою над якою я працюю є впровадження здоров’язбережувальних технологій. Щомісячні  дні здоров’я, вітамінні дні, спортивні свята з обов’язковою участю батьків, енергізатори,  руханки,  дихальні та зорові  вправи, щоденні фіточаї,  ароматерапія і багато інших технологій впроваджую в практику своєї роботи.

НУШ  спрямована на розвиток школяра,на особистість кожної дитини, тому ми зараз впроваджуємо різні ігрові та інтерактивні методи роботи випускника початкової школи.

НУШ вимагає створити комфортне освітнє середовище для здобувачів освіти, тому наші класні кімнати оформлені тематично і вже почали створювати освітні центри: мистецький, дослідницький, читацький, ігровий, інформаційний та творчий. Намагаємось раціонально використати рекреації та коридори нашої школи. Планів і задумів ще багато і будемо намагатись до старту роботи НУШ реалізувати їх в життя.

Свій виступ хочу завершити слова Лілії Гриневич:» УКРАЇНСЬКА ШКОЛА БУДЕ УСПІШНА, ЯКЩО ДО НЕЇ ПРИЙДЕ УСПІШНИЙ УЧИТЕЛЬ».

Будемо намагатись бути такими успішними вчителями.

 

 

docx
Додано
20 квітня 2018
Переглядів
4700
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку