Вивчення властивостей ферментів

Про матеріал
Лабораторне дослідження№1 Тема. Властивості ферментів. Мета: ознайомитися з дією ферментів на перебіг біохімічних реакцій. Обладнання: невеликі кубики сирої та вареної картоплі, пробірки, гідроген пероксид, який має кімнатну температуру, гідроген пероксид із холодильника
Перегляд файлу

Лабораторне дослідження№1

Тема. Властивості ферментів.

Мета: ознайомитися з дією ферментів на перебіг біохімічних реакцій.

Обладнання: невеликі кубики сирої та вареної картоплі, пробірки, гідроген пероксид, який має кімнатну температуру, гідроген пероксид із холодильника.

Хід роботи:

1. Інструкція з БЖ для учнів під час проведення практичних і лабораторних робіт у кабінеті біології.

2. Клітини картоплі містять фермент пероксидази. При контакті гідроген пероксиду з ферментом картоплі проходить розклад гідроген пероксиду на Н2О та О2. Кисень виділяється у вигляді пухирців газу.

3. Візьміть три пробірки й помістіть у них невеликі кубики картоплі. У перші дві помістіть кубики сирої картоплі, а в третю – вареної.

4. Залийте першу пробірку розчином гідроген пероксиду3% (перекису водню).
, який перед цим був у холодильнику.

5. Спостерігайте, чи виділяються пухирці газу? Відмітьте інтенсивність їх виділення.

6. Залийте другу і третю пробірку розчином гідроген пероксиду3% (перекису водню) , який має кімнатну температуру.

7. Спостерігайте, чи виділяються пухирці газу?Відмітьте інтенсивність їх виділення.

8. Занотуйте спостереження  до таблиці:

        ВЛАСТИВОСТІ ФЕРМЕНТІВ НА ПРИКЛАДІ ФЕРМЕНТУ ГІДРОГЕН ПЕРОКСИДУ

№ Пробірки

Вміст пробірки

Що добавили

Що спостерігаємо

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

Висновок:

1. Що таке фермент?

2. Як температура впливає на роботу ферментів?

3. Що може перешкодити роботі ферментів?

4. Яка роль ферментів у клітинах живих організмів

 

docx
До підручника
Біологія 9 клас (Остапченко Л.І., Балан П.Г., Поліщук В.П.)
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку