Війна як найжорстокіший прояв збройного конфлікту

Про матеріал
Тема:Війна як найжорстокіший прояв збройного конфлікту. Презентація до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Війна як найжорстокіший прояв збройного конфлікту. Громадянська освіта 10 клас

Номер слайду 2

Грецький бог битви Полем був останнім холостяком серед богів. Аби вибрати дружину, йому довелося кинути жереб. Вибір впав на Гібрис – богиню безрозсудності, гордині. Полем шалено закохався. Всюди, де йшла вона, він йшов за нею. Мораль цієї байки: якщо ви помічаєте безрозсудну гординю в спільноті, знайте: війна – близько. Те, що Езоп назвав зв’язком Полема та Гібрис, в юридичній літературі називають агресією, вторгненням, нападом.

Номер слайду 3

Війна — це великомасштабний конфлікт між державами, що прагнуть досягти своїх політичних цілей за допомогою організованої збройної боротьби. Світова війна виникає, коли у військовий конфлікт утягуються групи держав, що переслідують глобальні цілі, вона призводить до чималих людських і матеріальних втрат.

Номер слайду 4

Збро́йний конфлі́кт — збройне зіткнення між державами або між ворогуючими сторонами в межах території однієї держави,що характеризується двостороннім застосуванням  збройних сил.

Номер слайду 5

Агресивна війна1974 року Генеральна Асамблея ООН засудила застосування державою збройної сили проти суверенітету, територіальної недоторканності чи політичної незалежності іншої держави. Такі дії назвали агресією. У Резолюції «Визначення агресії» сказано:1. Жодні міркування будь-якого характеру – політичного, економічного, військового чи іншого, – не можуть виправдати агресію.2. Агресивна війна є злочином проти міжнародного миру. Агресія тягне за собою міжнародну відповідальність.3. Жодне територіальне надбання чи особлива вигода, здобуті внаслідок агресії, не є і не можуть бути визнані законними.

Номер слайду 6

Агресія здійснюється в таких формах:вторгнення або напад збройних сил держави на територію іншої держави, будь-яка військова окупація;бомбардування збройними силами держави території іншої держави;блокада портів або берегів держави збройними силами іншої держави...

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Шляхи вирішення конфліктів Для розв'язання проблеми потрібні:визнання сторонами взаємної відповідальності в конфлікті, включаючи відповідальність за його початок та форми. Відповідальність передбачає готовність до подолання негативних наслідків конфлікту та виправлення здійснених в його ході помилок. Для їх встановлення часто необхідні спеціальні процедури, як-то суди, трибунали, допомога посередників та ін.;зміни в сферах, що породили конфлікт – знаходження нових форм взаємодії та розподілу цінностей, що стосуються інтересів всіх сторін конфлікту; перебудова старих та, якщо необхідно, запровадження нових інститутів підтримки відносин між сторонами.

pptx
Додав(-ла)
Пасіка Юлія
Додано
28 березня 2023
Переглядів
894
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку