Війна за незалежність США

Про матеріал
Авторська презентація до розробки уроку "Війна за незалежність США". Послужить чудовим та цікавим супроводом до Вашого уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сполучені Штати Америки в боротьбі за незалежність

Номер слайду 2

План. Англійські колонії в Північній Америці. Початок боротьби проти метрополії. Проголошення незалежності. Конституція США.

Номер слайду 3

1585 рік – колонія Роанок

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Британські колонії в Північній америці

Номер слайду 6

Працюємо з документами“Про причини переселення англійців до Америки”:колоніальне суспільство, яке утворилося в приатлантичній смузі Північної Америки, виникло в результаті розвитку капіталізму в Англії. Інтенсивно проведені огороджування привели до того, що велика кількість орендаторів, дрібних фермерів і сільськогосподарських робітників Британії були зігнані із землі.друга група, яка розвитком англійського капіталізму була позбавлена засобів до існування, включала дрібних ремісників, кваліфікаційних робітників, учнів і підмайстрів із ремісничих майстерень. Розорившись у себе на батьківщині, вони готові були пошукати щастя за океаном. Серед обох груп були такі, що не маючи коштів на переїзд до Північної Америки, підписували кабальні контракти й таким чином потрапляли в тимчасове рабство». Запитання до документа:- Як гадаєте, що приваблювало англійців у Північній Америці?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Бостонське чаювання 1773 року

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Війна за незалежність Причини:1763 р. Король видав указ про заборону колоністам переселятися на захід, за Аллеганські гори Цей захід позбавлял можливості переносити плантації з виснажених земель на нові, родючі. Дрібні орендарі втратили надію піти на захід і стати там самостійними фермерами 1765 р. Запровадження гербового збору. Під час покупки будь-якого товару, навіть газет, треба було сплачувати податок.1773 р. Жителі Бостона напали на англійські кораблі, що стояли у порту, і викинули за борт 342 пакунки оподаткованого чаю. Ця подія отримала назву «Бостонське чаювання». Британські власті відповіли на це репресіями – закрили порт Бостона. Привід:

Номер слайду 11

Перший Континентальний конгрес 1774 року

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Другий континентальний конгрес травень 1775

Номер слайду 14

Джордж Вашингтон

Номер слайду 15

4 липня 1776 року Декларація незалежності США

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Томас Джефферсон – творець Декларації

Номер слайду 18

Робота з документами«Ми вважаємо очевидними такі істини: всі люди створені рівними, і всі вони обдаровані своїм творцем деякими невідчужуваними правами, до яких нале­жать: життя, свобода й прагнення щастя. Для забезпечення цих прав встановлені серед людей уряди, джерелом справедливості влади яких є згода керованих. Якщо ж ця форма уряду стає згубною для цієї мети, то народ має право змінити або знищити її і створити новий уряд, заснований на таких принципах і з такою організацією влади, які, на думку цього народу, більше можуть сприяти його безпеці й щастю...» (Із Декларації незалежності США)

Номер слайду 19

Версальський договір між Англією і США 1783 року

Номер слайду 20

Урочистий в'їзд Дж. Вашингтона до Нью-Йорка 25 листопада 1783 р.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Конституція США 1787 року

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дизайн прапора був запропонований депутатом із Нью-Джерсі Френсісом Хопкінсоном (Francis Hopkinson). 13 зірок у синьому кантоні прапора утворювали коло. Цей прапор увійшов в історію як «прапор Бетсі Росс». Вважається, що його виготовила швачка удова Елізабет Росс. Кожний школяр у США знає це ім'я, її невеликий будинок у Філадельфії нині став національниммузеєм. У вересні 1777 року новий прапор вперше був використаний у бою (оборона форту Стенуїкс).

Номер слайду 25

Малюнок виконаний за проектом Дж. Прествича і В. Бартона, затверджений 20 червня 1782 року.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Поправка І. Конгрес не має права видавати закони щодо впровадження будь-якої релігії чи заборони вільно сповідувати її, а також не має права видавати закони, що обмежують свободу слова, друку і права народу мирно збиратися і звертатися до уряду з проханням усунути якусь кривду. Поправка ІІ. Через те, що для безпеки вільної держави необхідна добре організована міліція [народне ополчення], право народу мати і носити зброю не повинне обмежуватися. Поправка IV. Право народу на недоторканість особи, помешкання, особистих паперів і майна не має порушуватися безпідставними трусами і арештами; ордер на трус і арешт має видаватися лише зі слушних причин, посвідчених присягою або запевненням. В таких ордерах треба докладно вказувати місце, де треба чинити трус, осіб, яких треба заарештувати, або речі, які треба вилучити. Поправка V. Нікого не можна притягати до відповідальності за скоєння тяжкого кримінального злочину чи іншого ганебного вчинку, інакше як за поданням або висновком великого журі присяжних, за винятком злочинів, скоєних особами, які належать до наземних чи морських збройних сил або міліції, коли ці особи перебувають на дійсній службі, під час війни чи іншої громадської небезпеки. Нікого не можна притягати до відповідальності за злочин вдруге; нікого не можна примушувати свідчити проти себе за обвинувачення в будь-якому кримінальному злочині, а також нікого не можна позбавити життя, свободи чи власності без законної процедури. Приватну власність не можна відбирати для громадських потреб без справедливої винагороди. Поправка VI. В усіх кримінальних справах обвинувачений повинен мати право на швидкий і відкритий суд безсторонніх присяжних зі штату чи округи, де скоєно злочин, і то ці округи закон має визначати законом наперед. Обвинуваченого треба повідомляти про зміст і причину обвинувачень, право мати зводини зі свідками позивача, за обов'язковою для усіх процедурою ставити свідків на свою користь і вдаватися до допомоги адвоката для своєї оборони. Поправка VII. Судові справи на підставі загального права, якщо розмір вимог перевищує двадцять доларів, належать суду присяжних, і жодна справа, розглянута судом присяжних, не повинна розглядатися вдруге у будь-якому суді Сполучених Штатів, інакше як згідно з нормами загального права. Поправка VIII. Не можна встановлювати надмірних застав, накладати надмірних штрафів або вдаватися до жорстоких і незвичайних покарань. Поправка Х. Повноваження, що не передано цією Конституцією Сполученим Штатам і не заборонено нею окремим штатам, належать відповідно штатам або народові. (Ратифіковані у грудні 1791 року).

pptx
Додано
30 жовтня 2021
Переглядів
1129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку