Волейбол, коротко про головне

Про матеріал
“Волейбол” мателіал коротко викладений в цій презентації, допоможе Вам підготуватися до заняття і розширити свої знання про цю спортивну командну гру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОЛЕЙБОЛПідготувала вчитель з фізичного виховання. Бутович О. М.

Номер слайду 2

майданчик. Почнемо з особливостей майданчика. Обов'язковий розмір, дотримуваний до декількох міліметрів - 1800 х 900 сантиметрів. Розміри вільної зони складають 5-8 метрів від лицьових ліній і 3-5 метрів від бічних. Вільний простір над ігровим полем повинна дорівнювати 12,5 метрів.

Номер слайду 3

 Екіпірування та інвентар для волейболу. Найголовнішим атрибутом волейболу є волейбольний м'яч. Має сферичну конструкцію, що складається з внутрішньої гумової камери, яка захована під натуральною. Діаметр волейбольних м'ячів варіюється від 20,4 до 21,3 сантиметрів, довжина кола від 65 до 67 сантиметрів, внутрішній тиск від 0,300 до 0,325 кг / см 2, вага від 250 до 270 грам. або синтетичною шкірою.

Номер слайду 4

Судді в волейболі та їх обов'язки. Суддівська бригада на матчі складається з:- Перший суддя. Він виконує свої обов'язки, сидячи або стоячи на суддівській вишці, яка розташована на одному з сторін сітки.- Другий суддя. Знаходиться за межами ігрового майданчика біля стійки, на протилежному боці від першого судді.- Секретар. Секретар виконує свої обов'язки, сидячи за столиком секретаря на протилежній стороні від першого судді.- Чотири (два) судді на лінії. Контролюють бічну і лицьову лінії.

Номер слайду 5

Коротко про правила. Волейбольний матч складається з партій (від 3 до 5). Тривалість волейбольної партії не обмежена і триває до тих пір, поки одна з команд не набере 25 очок. Якщо перевага над суперником становить менше 2 очок, то партія триває до тих пір, поки перевага не буде збільшено. Матч триває до того моменту, поки одна з команд не виграє три партії. Варто відзначити, що в п'ятій партії рахунок йде не до 25, а до 15 очок. Кожна з двох команд може мати в складі до 14 гравців, але на полі одночасно можуть перебувати 6. Початкова розстановка гравців вказує порядок переходу учасників по майданчику, він повинен зберегтися протягом всієї партії.

Номер слайду 6

Початок гри. Починається гра з подачі, що подає в команді повинен вибити м'яч на територію суперників, а вони в свою чергу намагаються не допустити, щоб м'яч потрапив на їх територію. При повернення м'яча на територію гравець може зробити лише кілька торкань м'яча, не рахуючи додаткового торкання, яке виконується на блоці. Система отримання очок у волейболі відбувається таким чином: якщо м'яч з боку команди зачіпає сітку, то одне очко зараховується супернику, ще - якщо м'яч торкнувся Вашої території, або подає вибив м'яч за межі ігрового майданчика. 

Номер слайду 7

Набір очок. Раніше партії розігрувалися до 15 очок зі своєї подачі. Сьогодні кожна партія розігрується до 25 очок, перемога присуджується тому, що переміг в 3 партіях. Атака проводиться трьома дотиками. Перший – прийом і передача, другий – вибір сполучного гравця для атаки, третій – атакуючий

Номер слайду 8

ПЕРЕХІД по ЗОНАм. Розрізняють 6 зон, які закріплюються при стартовій розстановці за гравцями. Після переходу м’яча кожен раз волейболісти переміщуються від більшої зони до меншої

Номер слайду 9

Порушення правил волейболу. Порушення будуть вважатися при наступних причинах: Переступання через базову лінію при подачі м'яча. Перевищення часу на подачу, понад 8 секунд після свистка судді. Попадання м'яча в сітку (якщо м'яч потрапляє в сітку і перекидається, без допомоги гравців, на сторону суперника, така подача вважається успішною). Гравцям не дозволяється носити, затримувати в долоні або бігати з м'ячем. Гравці не повинні торкатися сітки якою-небудь частиною тіла. Якщо говорять, що сітка вдарила їх, а не навпаки, тоді це нормально. М'яч не може рухатися під сіткою. Гравці не можуть протягнути руку через сітку і вдарити по м'ячу. Пропуск та змішування порядку розставлення під час гри. Торкання м'яча понад трьох разів під час розіграшу (також вважається порушенням випадкове торкання).

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
6 квітня 2021
Переглядів
1338
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку