Волейбол. Загальна характеристика гри.

Про матеріал
Волейбол – це спортивна гра з м’ячем між двома командами, у складі кожної з яких налічується 6 гравців. Мета гри – перебити м’яч через сітку таким чином, щоб він упав на майданчик суперника, не порушуючи при цьому правил гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальна характеристика гри волейбол (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила гри).

Номер слайду 2

Офіційною датою народження волейболу (мінтонет) вважається 1895 рік. Американський вчитель фізичної культури із Холіокського коледжу штату Маcсачусетс Вільям Джон Морган оголосив про винахід гри мінтонет. В 1896 році гра демонструвалася на конференції коледжів асоціації молодих християн в Спрінгфілді і за пропозицією професора Альфреда Т. Хальстеда отримала нову назву — «волейбол», що означає “летючий м'яч У 1897 році були опубліковані перші правила волейболу.Історія виникнення волейболу

Номер слайду 3

Волейбол – це спортивна гра з м’ячем між двома командами, у складі кожної з яких налічується 6 гравців. Мета гри – перебити м’яч через сітку таким чином, щоб він упав на майданчик суперника, не порушуючи при цьому правил гри. Загальна характеристика гри

Номер слайду 4

Місце і засіб гри. Гра відбувається на майданчику розміром 9х18м, який посередині розділений сіткою. Верхня її лінія знаходиться на висоті 2,43 м над землею для чоловічих команд і на висоті 2,24 м для жіночих.

Номер слайду 5

Половина майданчика (місце для однієї команди) умовно ділиться на 6 зон. Команди знаходяться по обидві її сторони. Одна з них (за жеребом) робить подачу м’яча противнику, і так починається гра.

Номер слайду 6

Волейбол - це гра 12 осіб, тобто це дві команди по 6, при цьому ще стільки перебувають у запасі. Якщо м’яч залишається у грі, то приймаюча команда повинна перекинути його назад. Правила волейболу дозволяють при розіграші зробити три торкання, причому один гравець двічі підряд не може доторкнутися до м’яча. Ні в якому разі не можна під час розіграшу доторкатися будь-якими частинами тіла до сітки, так як ця дія може принести додаткове очко команді супротивників. Основні правила гри в волейбол

Номер слайду 7

Якщо при введенні м’яча в гру він не перелетів сітку або вилетів за межі ігрового майданчика, то чергова подача передається суперникові і на їх рахунок зараховується 1 очко. Також під час матчу гравці на майданчику після втрати м’яча суперником міняються місцями за годинниковою стрілкою.

Номер слайду 8

У волейболі може бути зіграно 3 або 5 партій, тому серія триває до 3 перемог(2, якщо грають 3 партії). Кожна грається до 25 очок. Дуже важливо знати, що виграна партія закінчується тільки в разі розриву в рахунку в 2 очки. Тому рахунок може бути як 28-26 так і 32-30. Якщо у серії зафіксований рахунок 2-2 (1-1), то проводиться вирішальна п’ята партія до 15 очок.

Номер слайду 9

Правила подачі:- на подачу м'яча відводиться 5 с.- кожний гравець, що виконує подачу, подає м'яч до тих пір, поки його команда не втратить право на подачу.- подача повинна бути такою, щоб м’яч, пролітаючи над сіткою, не зачепив її.

Номер слайду 10

Подача вважається неправильною, якщо:- подача зроблена кидком або поштовхом;- подача зроблена з лінії;- подача зроблена двома руками;- подача зроблена не в чергу;- на подачу витрачається більше 5 с.

Номер слайду 11

Завдяки своїй емоційності гра у волейбол є засобом не тільки фізичного розвитку, а й активного відпочинку. Цей короткий зміст правил у волейболі допоможе вам, і якщо ви будете їх знати, то проблем під час гри у вас не виникне.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Тимоха Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
29354
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку