Володіння Габсбургів. Карл V

Про матеріал
Презентація до уроку всесвітньої історії (8 клас) "Володіння Габсбургів. Карл V"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Володіння Габсбургів. Карл VСавєльєва Г. П.

Номер слайду 2

Наприкінці XV ст. Іспанія об’єдналася під владою Ізабелли Кастильської та Фердинанда Арагонського і перетворилася на одну з провідних країн Європи.

Номер слайду 3

Карл Габсбург (1516-1556).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

З «Автобіографії» міністра Гаттінари. У 1519 р. довелося мені клопотатися перед курфюрстами про увінчання короля Карла імператорською короною. І сказав я їм, що імператорська влада має право претендувати на панування над цілим світом, бо так повелів сам Господь наш. Якщо імператорська влада опиниться в руках слабосильного князя, то від цього нічого, крім шкоди, не вийде. Проте зовсім іншим буде результат у разі переходу імператорського титулу до могутнього короля, основу влади якого становлять великі багаті країни. Він не тільки піклуватиметься і всіляко оберігатиме свої спадкоємні землі, але, приєднавши до них нові, так збільшить володіння імперії, що досягне світового панування. Питання до документа. 1. Визначте головну політичну мету Карла V. 2. Чому міністру довелося вести переговори з курфюрстами? 3. Як ви розумієте слова автора про небажаність обрання імператором «слабосильного князя»?

Номер слайду 6

Зречення Карла V

Номер слайду 7

Філіпп II (1555-1598) «Обережний король» Філіпп II чимало зробив для впорядкування законів і вдосконалення управління країною. У роки його правління головним ворогом Іспанії стала Англія. Зробив столицею Іспанії маленький МадридЄдиною значною перемогою стала морська битва біля мису Лепанто в 1571 р. Тут з’єднаний флот Іспанії, Венеції і папства розбив турків і призупинив їхнє просування в Середземномор’я.

Номер слайду 8

Ескоріал. Поч. XVII ст.

Номер слайду 9

Виробництво цукру. Нідерландська гравюра. XVII ст.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гура Ірина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 жовтня 2020
Переглядів
3765
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку