Впровадження у зміст освіти європейського виміру, спрямування його на інтеграцію до світових та європейських стандартів

Про матеріал
Презентація на тему "Впровадження у зміст освіти європейського виміру, спрямування його на інтеграцію до світових та європейських стандартів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впровадження у зміст освіти європейського виміру, спрямування його на інтеграцію до світових та європейських стандартів Європа має багатий історичний досвід розвитку та становлення демократичного суспільства. У більшості європейських держав розроблено спеціальні навчальні курси та створено різноманітні навчальні підручники та посібники, діють науково-методичні центри, налагоджено відповідну підготовку вчителів для полегшення впровадження та сприяння здійсненню регіональної європейської інтеграції. Для практичної реалізації стратегічного курсу України на європейську інтеграцію необхідно поширювати в суспільстві просвітницьку діяльність, створити відповідні освітні проекти і програми, розробити та запровадити в середніх загальноосвітніх закладах курс «Європейські студії», який підготує молоде покоління до повноцінного існування в європейському просторі.

Номер слайду 2

Мета та завдання освіти для європейського виміру України. Мета освіти для європейського виміру України - поширення комплексних знань про Європу, які необхідні на сучасному етапі громадянину України для існування в європейському співтоваристві, створення на їхній основі відповідного інтегрованого курсу та його впровадження в навчально-виховний процес загальноосвітньої школи.

Номер слайду 3

Основні принципи освіти для європейського виміру України. Знання про Європу базуються на загально-педагогічних і дидактичних принципах, основними з яких є:

Номер слайду 4

Зміст освіти для формування поняття європейського виміру являє собою певну систему інтегрованих знань, у процесі оволодіння якими створюються умови для формування та розвитку в особистості ціннісних орієнтацій та вмінь, необхідних для життєдіяльності в сучасному європейському співтоваристві. Для цього під час розробки такого змісту необхідно дотримуватись:

Номер слайду 5

Форми та методи впровадження знань про Європу. Форми та методи впровадження знань про Європу на сучасному етапі мають особливе значення. Саме сьогодні прогрес суспільства зумовлює нове ставлення до методів, засобів і форм навчання. Нині провідну роль відіграють інформаційні та комунікаційні технології, нові інтерактивні форми навчання. Гармонійне поєднання існуючих підходів до застосування всього дидактичного комплексу передової педагогічної думки може гарантувати максимальний успіх у процесі запровадження інтегрованого курсу «Європейські студії». У наш час існує досить багатий арсенал вітчизняного та зарубіжного досвіду щодо застосування різних способів і варіантів впровадження інтегрованих знань про Європу. Так, курс про європейські знання можливо застосовувати:

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
2 червня 2020
Переглядів
693
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку