Вплив занять фітнесом на стан здоров'я здобувачів освіти

Про матеріал

Ця презентація створена для вчителів фізичної культури, батьків та учнів для збагачення та розширення своїх знань у галузі фізичного виховання. У цій розробці представлені теоретичні відомості та практичний матеріал, який стане в нагоді для викладення та опанування предмету «Фізична культура» у наш складний час. На мою думку, цей матеріал підійде як для дистанційного навчання, так і для уроків в офлайні. Вам представлені теоретичний та практичний матеріал з різних варіативних модулів програмового матеріалу з фізичної культури для різних вікових категорій учнів. Цей матеріал стане в нагоді для хлопчиків та дівчаток, юнаків та дівчат, і буде сприяти їх фізичному, психічному, соціальному розвитку та підвищенню рівня теоретичних знань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фітнес і здоров’я

Номер слайду 2

Здоров’я. Здоров’я — це стан фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних дефектів

Номер слайду 3

Складові здоров’я. Світова наука розробила цілісний погляд на здоров`я як феномен, що інтегрує принаймні чотири його сфери або складові - фізичну, психічну (розумову), соціальну (суспільну) і духовну. Всі ці складові невід`ємні одна від одної, вони тісно взаємопов`язані і саме разом, у сукупності визначають стан здоров`я людини.

Номер слайду 4

Здоровий спосіб життя. Здоровий спосіб життя — це спосіб життя, заснований на принципах моральності, раціонально організований, активний, трудовий, що загартовує і, в той же час, захищає від несприятливого впливу оточуючого середовища, що дозволяє до глибокої старості зберігати моральне, психічне та фізичне здоров’я.

Номер слайду 5

Піклування про власне здоров'я. Кожна людина повинна дбати про своє здоров'я. Краще запобігти захворюванню, ніж лікуватися. Першою важливою складовою піклування про здоров'я, є відстежування власного самопочуття. Важливе значення мають особиста гігієна, активне й здорове спілкування з іншими людьми, комфортні умови праці, раціональне харчування і здоровий спосіб життя.

Номер слайду 6

Фітнес. Фі́тнес — це напрямок масової, спортивної й оздоровчої фізичної культури, який спрямований на покращення загального стану організму людини, його тренованість та здатність опиратись негативним впливам зовнішнього середовища шляхом виконання простих та комплексних вправ в музичному супроводі чи у визначеному такті, допомагає в корекції форм та ваги тіла та дозволяє закріпити досягнуті результати.

Номер слайду 7

Види фітнесу1. Калланетика. Дані вправи спрямовані на зміцнення і розтягування м’язового апарату. Цей комплекс вправ розроблений Каллан Пінкней.2. Спортивні танці.3. Пілатес. Система являє собою комплекс з плавних рухів, спрямованих на поліпшення гнучкості тіла, зміцнення окремих м’язів і організму в цілому. Розроблена Джозефом Пілатесом і названа його ім’ям.4. Шейпінг. Це спеціальний комплекс вправ, спрямований на підвищення тонусу м’язів і корекції фігури.5. Йога.6. Стретчинг. Це комплекс вправ, головне завдання яких – розтяжка м’язів і розвиток гнучкості. Заняття стретчингом дозволяють збільшити рухливість суглобів, домогтися гнучкості й еластичності м’язів, попередити травми.7. Аеробіка. Це рух під музику, стимулює роботу серцево-судинної і дихальної систем, відмінний спосіб для підняття настрою і боротьби із зайвою вагою.

Номер слайду 8

Коли час займатися спортом?Є ряд факторів які сигналізують про необхідність зайнятись спортом: ● ви відчуваєте важкість при ходьбі вгору (наприклад на сходовій клітці); ● у вас малорухлива, сидяча робота; ● ви помічаєте що стали втрачати спортивну форму та набираєте зайву вагу; ● ви часто, без будь-яких видимих причин, відчуваєте млявість, втому, сонливість; ● вас турбує хронічна біль у м’язах та суглобах; ● вам необхідно пройти курс спортивної реабілітації, для покращення та відновлення здоров’я за порадою реабілітолога.

Номер слайду 9

Рекомендації фізичної активності для здоров’я. Для поліпшення та підтримання здоров’я людям необхідний певний рівень фізичної активності. Залежно від бажаних результатів для здоров’я потрібні різні типи і рівні фізичної активності. У 2020 році ВООЗ випустила рекомендації щодо норм та видів фізичної активності, які необхідні для поліпшення та підтримання здоров’я дітей, дорослих та літніх людей: «Глобальні рекомендації фізичної активності для здоров’я». Рекомендації по фізичній активності для здоров'я є актуальними для зниження ризику наступних видів хвороб: • Серцево-легеневі хвороби• Хвороби обміну речовин (діабет і ожиріння) • Скелетно-м’язові захворювання (кісткова система, остеопороз) • Онкологічні • Функціональний стан і запобігання падінням • Депресія

Номер слайду 10

Далі буде…………………

pptx
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку