Вправи для розвитку співацького дихання у дітей дошкільного і молодшого шкільного віку

Про матеріал
Цікаві ігрові вправи, призначені для розвитку співацького дихання, сприяють також розвитку голосу. Затримка дихання на вдиху стимулює засвоєння кисню в легенях, а затримка дихання на видиху змінює циркуляцію крові, покращує розумову діяльність.
Перегляд файлу

ВПРАВИ ДЛЯ РОЗВИТКУ СПІВАЦЬКОГО ДИХАННЯ

у дітей дошкільного і молодшого шкільного віку

 

  1. Повітряна кулька. Набрати носом повітря і надувати повітряну кульку. Потім можна влаштувати перегони кулі подихом. Встановіть «курс» і подивіться, чи може дитина додмухати повітряну кулю аж до фінішу.

 

  1. Нюхаємо квіточку. Навички правильного вдиху і видиху добре відпрацьовувати на таких вправах: дати дитині понюхати квітку, духи, фрукти.

 

  1.  Задуй свічку. Короткий спокійний вдих носом, потім пауза (затримати дихання на 1-2 секунди) і довгий безперервний видих через ледве зімкнуті губи з промовлянням «пф», начебто гасячи свічку.

 

 

  1.  Забий м'яч у ворота. Запропонуйте дитині подути на ватний чи поролоновий м'ячик, так, щоб він покотився у ворота (їх можна зробити з дроту, або скласти з олівців, або намалювати). Повітряний струмінь повинен бути плавним, повільним, безперервним.

 

  1. Пелюстки. Покладіть на долоню справжні або вирізані з паперу невеличкі пелюстки квітки. Запропонуйте дитині подути, щоб пелюстки злетіли з долоні. У даній вправі можна використати квіточку кульбабки.

 

  1.  Кораблик. Налийте у миску воду. Зробіть паперовий або пінопластовий кораблик та покладіть його на воду  і запропонуйте дитині «допомогти» корабликові переплисти на іншу сторону миски. Дитина робить вдих носом, а на видиху вимовляє «пф» і дує при цьому на кораблик. Чим дужчий повітряний струмінь, тим далі попливе кораблик.

 

 

 

  1. Гарячий чай. У дитини в руках чашка, дитина робить вдих носом, а на видиху дує в чашечку, начебто студить гарячий чай.

 

  1. Веселі бульбашки. Дуже цікавим буде надування бульбашок на поверхні води (дитина дує на воду за допомогою трубочки з такою силою, щоб на поверхні води утворилися бульбашки). Корисним також є ігри з видуванням мильних бульбашок. Під час таких ігор дитина привчається поступово і рівномірно видихувати повітря з легенів.

 

  1. На гойдалці. Дорослий влаштовує «гойдалку»:на горизонтальній нитці прикріплює різнокольорові паперові фігурки ляльок. Дитині потрібно силою видихуваного повітря розгойдувати їх.

 

  1.  Водолаз. Набрати через ніс повітря, ненадовго затримати його і повільно видихнути через рот.

docx
Додано
1 травня 2020
Переглядів
1155
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку