Інструкційно-технологічна картка "Рулет з маком"

Про матеріал
Картка використовується для роботи на уроках виробничого навчання з професії кондитер
Перегляд файлу

Інструкційно-технологічна картка з професії „Кондитер

 «Технологія приготування дріжджового тіста безопарним способом

 і виробів з нього»

Приготування рулету з маком

 

Заголовна  частина

http://www.opt-union.ru/l1458220/images/photocat/1000x1000/1001398628.jpg

Професія:  Кодитер

Кваліфікація:  3 розряд

Учнівська норма часу:  4 години

Тема:  «Технологія приготування дріжджового тіста безопарним способом і виробів з нього»

Мета: закріпити практично теоретичні знання та сприяти формуванню в учнів первинних практичних вмінь та навичок по приготуванню дріжджового тіста безопарним способом, приготування начинки з маку. Дотриманню вимог безпеки праці, санітарії та гігієни, правил організації робочого місця.

Основна частина

Дріжджове тісто безопарним способом

https://im1-tub-ua.yandex.net/i?id=e5bc0cea30e689931b9a18402441d368&n=33&h=215&w=356

Начинка з маку

http://www.kastrulki.ru/wp-content/uploads/2010/04/IMG_3986-300x225.jpg

 

 

Технологія виготовлення борошняних кондитерських виробів: Підруч. для профтехн. навч. закладів. – К.:Вікторія, 2002. – 400 с.

І Дріжджове тісто безопарним способом

з/п

Назва продуктів

Норма продуктів  на 1 кг

Брутто, г

Нетто, г

1

Борошно пшеничне

-

600

2

Яйця

-

60,2

3

Цукор

-

 100

4

Маргарин

-

134

5

Дріжджі

-

25

6

Сіль

-

4

7

Молоко

-

200

 

Вихід

 

1000

ІІ Начинка з маку

з/п

Назва продуктів

Норма продуктів  на 500 гр

Брутто, г

Нетто, г

1

Мак

-

350

2

Цукор

-

150

3

Яйця

-

20

 

Вихід

 

500

Основна  частина

з/п

Послідовність  та

технічні  умови приготування виробу

Обладнання,

інструменти,

інвентар

Зображення

послідовності приготування  виробу

І Дріжджове тісто безопарним способом

 

1

Підготовка сировини: продукти, замішуються в один прийом.

 

Стіл виробничий, посуд  для інгредієнтів, ваги настільні.

http://www.argentum107.ru/content/prosp/AED1-1.jpg

 

2

Борошно просіяти.

 

Сито для просіювання борошна, необхідний посуд.

http://www.tvcook.ru/uploads/images/00/24/25/2014/02/10/b6ca62.jpg

 

3

Молоко нагрівають до 30—40°С. Дріжджі розводять в теплому молоці.

Кухонний посуд, інвентар..

https://im0-tub-ua.yandex.net/i?id=97b74700822204f31ae90ec9bd6c3eca&n=33&h=215&w=323 http://7povaryat.ru/img/recepti/245/DSCF0335.JPG

4

Додати сіль, цукор, яйця, розтоплений маргарин, борошно. Тісто вимішувати доти, поки воно не набуде однорідної консистенції та пружності.

Дошка для замішування тіста, кухонний посуд, інвентар

 

http://i.fotorecept.com/2015/03/11/328818/img/64786443.jpg http://cookinglife.ru/wp-content/uploads/2014/06/21.jpg

5

Готове тісто залишають закривши серветкою для бродіння на 1-1,5 год. у тепле місце. (роблять обминку 1 раз)

 

Посуд або дошка для замішування тіста.

 

Пельменное тесто - Шаг 11

ІІ Начинка з маку

1

Мак заливають окропом і кип'ятять протягом 25—30 хв

Кухонний посуд, інвентар

http://www.koolinar.ru/all_image/recipe_pictures/288/288450/rp288450_large.jpg

2

Відварений мак відкидають на сито і додатково підсушують.

Сито для проціджування

http://ratatui.org/uploads/posts/2013-11/1384101549722157.jpeg

3

Мак перемішують разом з цукром і пропускають 2—3 рази через м'ясорубку.

М’ясорубка, кухонний інвентар

http://kulinaria1955.ru/uploads/posts/2014-08/thumbs/1409236063_img_1555.jpg

4

До маси додають сире яйце і ретельно перемішують.

 

http://www.vkussovet.ru/content/media/pic/std/1000000/14000/13149-017356f375193b4a.jpg

ІІІ Формування виробу

1

Готове тісто розкачують завтовшки 0,5 см і нарізають на смужки завширшки 25 см. їх рівномірно покривають начинкою з маку, згортають у вигляді рулету.

Скалка, дошка для розкачування тіста, кухонний інвентар, кондитерський лист

https://i09.fotocdn.net/s15/223/public_pin_l/265/2400651486.jpghttp://nashrecept.com/wp-content/uploads/2011/10/rulet-s-makom06.jpg

 

Вимоги до якості: форма рулету, зрізаного з обох боків; з бокової сторони видно спіралі тіста з маковою начинкою; консистенція дрібнопориста, пружна; смак приємний, солодкий.

 

docx
Додано
3 червня 2020
Переглядів
6560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку