Звіт роботи методичної комісії початкових класів за 2019-2020 навчальний рік

Про матеріал
Виховна година «Країна ввічливості і доброти" Мета: Формувати у дітей почуття доброти, любові до навколишніх людей, допомогти дітям усвідомити, що чуйного, доброзичливог
Перегляд файлу

Звіт роботи методичної комісії початкових класів

за 2019-2020 навчальний рік

 Члени методичної комісії в 2019-2020 навчальному році працювали над проблемою  «Формування творчої особистості молодшого школяра шляхом впровадження інтерактивних технологій».

 Педагог, як будь-який інший фахівець, потребує постійного підвищення кваліфікації. Тому вся робота комісії була спрямована на діяльність педагогів  з питань підвищення фахової підготовки відповідно до навчально-виховного процесу, проблеми, над якою працюють.  Рога О. В. та Сенюк Г. П. пройшли курси при  Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти і взяли участь в очному тренінгу для вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів першого класу в 2021-2022 навчальному році відповідно до Концепції «Нова українська школа» (60 годин), а також «Онлайн-курс для вчителів початкової школи, розроблений Міністерством освіти і науки України, студією онлайн-освіти EdEra та громадською спілкою «Освіторія» (60 годин). Хрик М. М. пройшла курси при  Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти з 17 по 24 квітня.

Члени МО вчителів початкових класів приймали активну участь в онлайн-конференціях, вебінарах, тренінгах, де розглядаються важливі питання реформування освіти, розбудовування Нової укранської школи.

Класні керівники молодших класів опрацювали  «Ключові зміни в оновлених програмах початкової школи, внесені вчителями, батьками та науковцями під час відкритого обговорення на платформі ЕdErа, затверджені рішенням Колегії МОН від 4 серпня 2016року; «Методичні рекомендації щодо викладання у початковій школі у2017-2018році»; «Орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень 1-4 класів»; «Інструкції щодо ведення Класного журналу для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів» Упродовж навчального року вчителі дотримувались вимог цих документів.

 На 2 засіданні методичної комісії 20.12.2019р. обговорили використання здоров'язберігаючих технологій в навчальному процесі початкової школи, які дозволяють учням більш успішно адаптуватися в освітньому і соціальному просторі, про формування критичного, креативного і піклувального мислення в учнів, про інклюзію, як соціальну модель устрою суспільства.

На  3 засіданні методичної комісії 06.03.2020р. розглянули форми роботи на уроках літературного читання та української мови в початкових класах, обговорили які навички отримує дитина в процесі навчання за методикою SТЕМ?

4 засідання відбулося в період карантину 14 травня за допомогою групи VIBER, де відбулося обговорення, щодо завершення навчального року, оцінювання учнів та перевірки знань учнів у період карантину, та проблем, що виникали підчас дистанційного навчання.

 Педагоги спрямовували роботу на забезпечення високого рівня викладання, формування в учнів практичних знань умінь і навичок, залучали учнів до різних конкурсів.

Коземчук О. Ю. нагороджена подяками від освітнього проекту «На Урок» за підготовку учнів до Всеукраїнського конкурсу «Захисники України» (15.12.2019 р.), до Всеукраїнського конкурсу «До Дня гідності та Свободи» (15.12.2019 р.) та за підготовку учнів до Всеукраїнського різдвяного конкурсу «Зимові свята в традиціях нашого народу» (19.01.2020 р.)

 Рога О. В. за участь у конкурсах, що організовує ТОВ «Освітній проект «На урок», нагороджена подяками за активну участь в організації ІV та V Всеураїнських інтернет-олімпіад «На Урок» з предметів початкової школи (11.112019р., 02.03.2020р.), за підготовку учнів до Всеукраїнського конкурсу «Захисники України» (15.12.2019 р.), до Всеукраїнського конкурсу «До Дня гідності та Свободи» (15.12.2019 р.) та за підготовку учнів до Всеукраїнського різдвяного конкурсу «Зимові свята в традиціях нашого народу» (19.01.2020 р.)

      Хрик М. М. за участь у конкурсах, що організовує ТОВ «Освітній проект «На урок», нагороджена подяками за активну участь в організації ІV та V Всеураїнських інтернет-олімпіад «На Урок» з предметів початкової школи (11.112019р., 02.03.2020р.).

Впродовж навчального року молодші школярі брали активну участь в різноманітних конкурсах. Це тематичні конкурси малюнків, різні свята які проводилися в школі. Брали участь у конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика. Учні початкової школи стали учасниками Всеукраїнського конкурсу з української мови «Соняшник», Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», Дмитро Гарбера та Поліщук Святослав нагороджені Дипломами «За успішне проходження базового онлайн-курсу Вчи.юа з математики 3 класу».

 10 учнів початкової школи нагороджені Похвальними листами.

Готуючись до закінчення навчального року розглядались питання оцінювання учнів під час карантину та заповнення класного журналу.

В цілому роботу методичного обєднання вчителів початкових класів за 2019-2020н.р. можна вважати задовільною ЗасіданняМО здійснювалися згідно плану МО.                       

ШМО вчителів початкових класів дбає про те щоб школа була:

школою радості для учня,

школою творчості для вчителя,

школою спокою для батьків.

 

 

Керівник МО                                                                                 О. В. Рога

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 червня 2020
Переглядів
660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку