Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Про матеріал
Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство над дітьми все ще є трагічною реальністю для нашого суспільства. Це серйозне порушення прав дітей, що має тривалий та часто згубний вплив упродовж всього життя. Щоб запобігти цим злочинам, притягнути до кримінальної відповідальності винних та захистити постраждалих Рада Європи та її держави-члени мають бути впевнені, що батьки, педагоги, громадські організації та особи, які ухвалюють рішення, не закривають очі на проблему, а висвітлюють її, обговорюють шляхи подолання та вживають практичних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

18 листопада –Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Номер слайду 2

Мета цього дня : Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство над дітьми все ще є трагічною реальністю для нашого суспільства. Це серйозне порушення прав дітей, що має тривалий та часто згубний вплив упродовж всього життя. Щоб запобігти цим злочинам, притягнути до кримінальної відповідальності винних та захистити постраждалих Рада Європи та її держави-члени мають бути впевнені, що батьки, педагоги, громадські організації та особи, які ухвалюють рішення, не закривають очі на проблему, а висвітлюють її, обговорюють шляхи подолання та вживають практичних заходів.

Номер слайду 3

Завдання Європейського дня: Підвищити рівень обізнаності населення про сексуальну експлуатацію та сексуальне насильство над дітьми та необхідність запобігати йому; стимулювати відкриту дискусію щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, а також сприяти запобіганню та усуненню стигматизації постраждалих; сприяти ратифікації та впровадженню Ланцаротської конвенції – унікального юридичного інструменту, який зобов’язує держави криміналізувати всі форми сексуального насильства над дітьми та визначає способи боротьби з ним

Номер слайду 4

Сексуальне насильство стосовно дітей Вважається заняття діяльністю сексуального характеру дорослого з дитиною. Навіть якщо дитина досягла передбаченого законодавством віку для заняття діяльністю сексуального характеру, сексуальним насильством вважається діяльність, коли дорослий використовує примус, силу чи погрози, або коли дорослий здійснює насильство зі свідомим використанням довіри, авторитету чи впливу на дитину, або в особливо вразливій для дитини ситуації.

Номер слайду 5

Форми сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Дитяча проституція – сексуальна експлуатація в контексті проституції Це будь-яка форма сексуальної експлуатації дитини з метою вербування або примушування дитини до участі у проституції в обмін на грошову чи іншу форму винагороди або відшкодування (або коли вони обіцяються як оплата).

Номер слайду 6

Дитяча порнографія – Матеріали сексуального насильства над дітьми. Це будь-які матеріали, які візуально зображують дитину, залучену до реальної або модельованої явно сексуальної поведінки, чи будь-яке зображення дитячих статевих органів, здебільшого із сексуальною метою. Кримінальне правопорушення може вчинятися шляхом виготовлення такого матеріалу, його розповсюдження або передавання іншій особі, придбання для себе або для іншої особи, володіння ним та свідомого отримання доступу до нього.

Номер слайду 7

Участь дитини в порнографічних виставах – Експлуатація дитини в сексуальних виставах. Цей кримінальний злочин містить факт вербування або примушування дитини до участі в сексуальних виставах, або отримання будь-якої користі від участі дитини в таких виставах. Він також включає факт свідомого відвідування таких вистав, до яких залучено дітей.

Номер слайду 8

Розбещення дітей. Стосується ситуацій, коли дитина, яка не досягла віку сексуальної зрілості, спостерігає за будь-якою діяльністю сексуального характеру. Це не означає, що дитина повинна брати участь у сексуальній діяльності. Сам факт того, що дитина стала свідком таких дій, повинен каратися в межах кримінального правопорушення.

Номер слайду 9

Домагання дитини для сексуальних цілей. Це кримінальне правопорушення, також відоме як «грумінг», стосується умисної пропозиції, зробленої дорослою людиною, зустрітися з дитиною, яка не досягла віку сексуальної зрілості з метою сексуального насилля або його/її експлуатації. Л

Номер слайду 10

Грумінг – налагодження у віртуальному просторі довірливих стосунків із неповнолітніми, мета якого вступити з ними в сексуальний зв’язок, а також налякати і шантажувати дитину. Секстинг (утворилось від «sex» та «texing», текстове повідомлення) – пересилання особистих фотографій, повідомлень сексуального характеру за допомогою телефонів, електронної пошти і соцмереж. Як правило, кінцевою метою грумінгу є отримання оголених зображень чи інтимного відео від неповнолітнього. Інколи віртуальні злочинці намагаються продовжити знайомство зі своєю жертвою у реальному житті.

Номер слайду 11

Уважні онлайн https://childfund.org.ua/Uploads/Files/campaing_materials/scenario_children.pdf

Номер слайду 12

З питань сексуального насильства можна звертатися до таких служб : Нацполіція 102 Офіс Генерального прокурора: за телефоном 0 800 507 001за телефоном 096 755 02 40 (Viber, Whats. App, Telegram, Signal) через сайт https://www.warcrimes.gov.ua/ через телеграм-боти: @stop_russian_war_bot або @war_crime_bot електронною поштою conflict2022.ua@gmail.com

pptx
Додав(-ла)
Lavrinenko Tetiana
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку