« Врятуємо забруднення повітря»

Про матеріал
Забруднення повітря є причиною респіраторних, інфекційних і серцевих захворювань, інсульту, раку легенів і ускладнень, пов'язаних з вагітністю», – наголошується у повідомленні. «У дітей, які вдихають брудне повітря, все частіше проявляється астма, хронічна легенева недостатність, затримка росту, діабет, дитяче ожиріння і розумова відсталість», – йдеться в доповіді.
Перегляд файлу

image


Мета : Покращити навколишнй свт Проблема: Забруднення повтря

image

На сьогодн шн й день забруднення атмосферного пов тря в Харков є дуже актуальною проблемою. У м ст пост йно зб льшується число автомоб льного транспорту  це н як не може позитивно позначатися на якост пов тря. Варто зазначити, що еколог чн параметри переважної б льшост автомоб л в на харк вських дорогах залишаються на низькому р вн . Те саме можна сказати  до якост палива.

image

Все це приводить до зб льшення обсяг в шк дливих викид в в м ську атмосферу. У числ шк дливих речовин, що потрапляють в атмосферу з викидами в дпрацьованих газ в автотранспорту, найб льш небезпечними є оксид вуглецю, д оксид азоту, як не згор ли вуглеводн , альдег ди, сажа, бензп рен. Перерахован вище речовини є найсильн шими канцерогенами. За даними еколог в, у останн роки р вень забруднення атмосферного пов тря на автошляхах Харкова є неприпустимим. При цьому ступ нь забруднення оц нюється як пом рно небезпечна.

Пропоноване ршення виршенняпро

image


image1.Використовуйте громадський транспорт: чим р дше ви користуєтеся власним автомоб лем, тим менше продукт в гор ння потрапить в атмосферу. До того ж ви поспособствуете зменшення пробок.

2.       Тримайте автомоб льн шини накачан : погано накачан шини зб льшують споживання палива , як насл док, вихлопних газ в.

3.       Посад ть дерево: нав ть одне дерево допоможе легше дихати, а ц лий сад зможе очистити величезну к льк сть токсичного пов тря. К мнатн рослини також рятують в д надлишку вуглекислого газу.

4.Виключайте св тло: не варто тримати св тло та електричн пристрої включеними, якщо в цьому немає необх дност . Чим б льше електроенерг ї ви витрачаєте, тим б льше забруднюєте пов тря.

5.   imageВикористовуйте пап р з двох стор н: неекономне використання паперу - це не т льки вирубка л с в, а й токсична виробництво. Використовуючи непотр бн листи, як чернетки або розкриваючи документ в з двох стор н, ви врятує не т льки л с, але  зменшуєте к льк сть небезпечних викид в в атмосферу.

6.   Вибирайте продукти з м н мальною упаковкою: постарайтеся в магазинах  супермаркетах в ддавати перевагу товарам з м н мальною упаковкою, або упаковкою, яку можна використовувати повторно.

7.   Купуйте реч , зроблен з перероблених матер ал в: це дозволить знизити потребу в новому сировину для виробництва нових предмет в.

8.   Використовуйте холодну воду зам сть гарячої: в ддаючи перевагу холодн й вод для прання, миття п длоги або посуду - ви економите паливо  зменшуєте к льк сть небезпечних викид в в атмосферу.

9.   Їжте м сцев продукти: намагайтеся купувати м сцев овоч  м'ясо, не варто заохочувати довг вантажоперевезення.

10.                 Використовуйте фарби на водн й основ : чим менше нафтопродукт в ви використовуєте в побут , тим краще для вашого здоров'я  стану навколишнього середовища.

11.                 Уникайте пол етиленових кульк в: вони забруднюють атмосферу м стять токсичн речовини. Пам'ятайте, терм н розкладання звичного зручного для нас пакета - понад 60 рок в.

12.                 imageВикористовуйте ковдру, коли на вулиц холодно: при перших ознаках зниження температури не варто в дразу ж включати об гр вач або автономне опалення. Зам сть того, щоб витрачати ц нн ресурси, можна просто сховатися пледом або тепл ше одягнутися.

13.                 Користуйтеся акумуляторами: щор чно купується м льярди батарейок лише 30% з них здаються на пункти утил зац ї. Акумулятори не т льки зменшать к льк сть небезпечного см ття, а й стотно заощадять ваш бюджет.


image

pdf
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
20 вересня 2022
Переглядів
141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку