Про матеріал
Млинці́ — страва з прісного яєчного рідкого тіста на гарячій сковороді, змащеній жиром. Млинці подають з різними закусками або начиненими. Млинці традиційні для кухонь слов'янських народів і вживалися ще в дохристиянські часи.Млинці можуть готуватися з пшеничного, кукурудзяного чи гречаного (гречаники) борошна або пшона чи манки. Млинці можуть бути начинені грибами, м'ясом, ягодами, сметаною, домашнім сиром, червоною ікрою, цукром із маслом тощо.Млинці бувають великими і маленькими, тонкими, товстими, з «мереживами» — маленькими дірочками, які роблять блін повітряним — і без. Бувають житні, гречані та вівсяні. З фаршем, сиром, яблуками і без начинки. На опарі, на молоці, на кислому молоці і на дріжджах. З припеком і без пригріву. І цей список можна продовжувати ще довго.