"Все про приготування млинців"

Про матеріал
Млинці́ — страва з прісного яєчного рідкого тіста на гарячій сковороді, змащеній жиром. Млинці подають з різними закусками або начиненими. Млинці традиційні для кухонь слов'янських народів і вживалися ще в дохристиянські часи.Млинці можуть готуватися з пшеничного, кукурудзяного чи гречаного (гречаники) борошна або пшона чи манки. Млинці можуть бути начинені грибами, м'ясом, ягодами, сметаною, домашнім сиром, червоною ікрою, цукром із маслом тощо.Млинці бувають великими і маленькими, тонкими, товстими, з «мереживами» — маленькими дірочками, які роблять блін повітряним — і без. Бувають житні, гречані та вівсяні. З фаршем, сиром, яблуками і без начинки. На опарі, на молоці, на кислому молоці і на дріжджах. З припеком і без пригріву. І цей список можна продовжувати ще довго.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Млинці

Номер слайду 2

ВСЕ ПРО МЛИНЦІ. Млинці - це кулінарний виріб, що готується на розпеченій сковороді з рідкого тіста і має круглу форму. Ця страва може подаватися з різними закусками, а також із загорнутою в них начинкою. Млинці вважаються одними з найстародавніших борошняних виробів, так як їхнє коріння сягає ще доісторичних часів. Багато народів світу мають свої різновиди млинців: російські млинці, французькі, китайські, англійські та інші. «Млинець» - це спотворене слово «млин» від дієслова «молоти». «Млин» означає виріб, який роблять з намеленого, тобто, виріб з борошна. Цей простий кулінарний виріб - один з найбільш економних, тому що вимагає мінімум борошна і максимум рідини (молока, води). За допомогою дріжджів об’єм тіста для млинців збільшується ще більше.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Шпинатні млинці 500 мл молока2 яйця1 склянка борошна100 г свіжого шпинату1 ч. л. солі2 ст. л. олії

Номер слайду 5

приготування: Шпинат вимити та обірвати грубіші стебла. У чашу блендера влити 1 склянку молока, додати сіль, яйця та шпинат. Пульсуючими рухами збити до однорідності. До миски просіяти борошно, додати решту молока та збитий шпинат. Ретельно вимішати за допомогою вінчика та пропустити тісто через сито (не обов’язково, але так вдасться уникнути грудочок в готових млинцях). Закрити миску харчовою плівкою та залишити при кімнатній температурі на 15-­20 хв. Коли тісто “відпочине”, додати рослинну олію (можна замінити топленим вершковим маслом) та ще раз вимішати. На середньому вогні розігріти пательню, за допомогою силіконової щіточки змастити поверхню невеликою кількістю олії. Рівномірно розподілити порцію тіста на пательні, коли млинець по краях почне набирати золотистого кольору, підважити лопаткою та перевернути на інший бік. Те ж саме повторити з рештою тіста. Подавати млинці зі сметаною, домашнім сиром, редискою та свіжою зеленню кропу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
651
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку