Всесвітній день Землі

Про матеріал
Презентація до дня захисту Землі. 22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

22 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Вперше День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.

Номер слайду 4

Земля — планета унікальна. Саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом, як Земля.

Номер слайду 5

Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних тварин та рослин, побачити, які тепер можна лише в Червоній книзі.

Номер слайду 6

Земля – третя планета від Сонця, єдина планета, на якій є життя і цивілізація. Але людина, не задумуючись, почала нищити свій рідний дім.• Де були ліси – там гола земля…• Де були зелені луги – тепер пустелі…

Номер слайду 7

Людство зробило три великі «подарунки» собі і своїй планеті…- Перший подарунок – парниковий ефект…- Другий подарунок – кислотні дощі…- Третій подарунок – озонова діра…

Номер слайду 8

За останні десятиліття концентрація вуглекислого газу в атмосфері зросла приблизно на третину.

Номер слайду 9

Глобальне потепління може призвести до збільшення природних катаклізмів і зниження урожаю сільськогосподарських культур.

Номер слайду 10

Якщо нічого не змінювати, то до 2050 року, щоб задовольнити всі наші потреби, нам знадобиться інша планета.

Номер слайду 11

Міжнародний день Землі відзначається всього раз на рік, однак є ще 364 інших дні в році, які можна присвятити новим екологічно-дружнім та сталим звичкам. Перший шлях до менш вуглецевоємного способу життя саме у визначенні найбільш “вразливих” до надмірних викидів СО2 щоденних звичок.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Зробіть “зелене” перетворення своєї домівки“Зелений” дім не обов’язково повинен бути весь вкритим сонячними панелями на даху. Є невеликі кроки зробити домівку більш екологічно-дружньою: замінити лампочки на енергоощадні, встановити аератори на кранах, зробити енергоаудит оселі та визначити, де найбільше використовується та втрачається енергії. “Озеленення” домівки можливе й у прямому сенсі слова: розсада зробить повітря в квартирі свіжим, а чого вартує вирощений вдома салат чи базилік!

Номер слайду 14

Вимикайте воду в краніІ не лише, коли чистите зуби. Можна суттєво зекономити воду, якщо вимикати її, поки намилюєте руки. Вода — надто цінний ресурс, щоб ним нехтувати.

Номер слайду 15

Спробуйте щось полагодити. Не всім вдається вправно майструвати, але це не має стати причиною викидати річ, як тільки вона зламалася. Сьогодні в інтернеті доступні поради та відео на будь-який смак, як полагодити абсолютно все. Якщо йдеться про старий телефон, який лише накопичує пил, а викинути шкода — такі пристрої можна здати на перероблювання й з них вилучать цінні матеріали.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Пам'ятаймо, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов'язок.

pptx
Додав(-ла)
Одінець Тетяна
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
21 квітня 2021
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку