Вступ до історії України та громадянської освіти

Про матеріал
Презентація розроблена на основі матеріалів підручника Вступ до історії України та громадянської освіти. 5 клас. Гісем О. В. і може бути використана для проведення вступного уроку в 5 класі НУШ, як під час дистанційного так і під час очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вступ до історії України та громадянської освіти - новий для вас навчальний предмет. Він об’єднує два важливі для розуміння життя людей, суспільства навчальні курси. Один — історія — вивчає життя людини й суспільства в минулому, інший — громадянська освіта — розкриває сфери сучасного суспільства та місце людини в ньому. Громадянська освіта — поєднання окремих наук про людину й суспільство, що вивчають окремі сфери людських відносин (пізнання, працю, спілкування, управління) у різних сферах — культури, господарства, суспільного поділу, організації влади.

Номер слайду 3

Людина є частиною суспільства. Відповідно, кожен/кожна з вас має власні досвід і бачення навколишнього світу. Давайте поміркуємо, скільки людей нас оточують

Номер слайду 4

Пригадайте, із ким сьогодні ви спілкувалися, і ви зрозумієте, як у світі все взаємопов’язано, а ви є частиною одного великого цілого.

Номер слайду 5

А для чого ж ми будемо вивчати Вступ до історії України та громадянської освіти?

Номер слайду 6

Ви вивчатимете новий предмет, щоб:розуміти зв'язки між людиною та суспільствомправильно орієнтуватися в них для прийняття вдалих рішень;

Номер слайду 7

мати власну позицію в суспільстві та будувати відносини з людьми, навіть якщо їхні погляди відрізняються від ваших;діяти в межах закону, дотримуватися загальноприйнятих норм моралі для розв'язання життєвих ситуацій.

Номер слайду 8

Як працювати з підручником! Підручник має шість розділів, які, у свою чергу, поділені на параграфи. Звертайте увагу на виділені слова. Важливе значення для засвоєння матеріалу мають історичні джерела, думки провідних вчених, додаткова інформація, ілюстрації, схеми й таблиці. Працюючи з параграфом, необхідно прочитати вміщені до нього документи та відповісти на запитання.

Номер слайду 9

Параграфи завершуються висновками, що допоможуть визначити розглянуті в них провідні ідеї. Опрацювання кожного розділу завершується практичним заняттям (написання есе, створення презентації, проекту тощо), узагальненням і проведенням тематичного контролю.

Номер слайду 10

Домашнє заданная: Опрацювати презентацію

pptx
Додано
19 вересня
Переглядів
66
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку