Вуглеводи.Класифікація вуглеводів.Утворення і поширення вуглеводів у природі.

Про матеріал
Вуглеводи .Класифікація вуглеводів. Утворення й поширення вуглеводів у природі. Практична робота «Створення та демонстрація навчальних презентацій засобами МS РоwеrРоіnt. Використання Web-сервісів для створення завдань та вправ»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА. ВУГЛЕВОДИ. КЛАСИФІКАЦІЯ ВУГЛЕВОДІВ, ЇХ УТВОРЕННЯ Й ПОШИРЕННЯ У ПРИРОДІ. Практична робота “Створення та демонстраціянавчальних презентацій засобами МS Роwеr. Роіnt. Використання Web-сервісів для створення завдань та вправ»  

Номер слайду 2

Вкажіть речовину, яка приймає участь у реакції омилення жирів:а) C2 H5 OH;б) KOH;в) C6 H12 O6;г) C17 H35 COOH.

Номер слайду 3

Вкажіть формулу рідкого мила:а) C17 H35 COONa;б) C17 H35 COOK;в) C15 H31 COOH;г) C2 H5 OH.

Номер слайду 4

Вкажіть реакцію, яка лежить в основі виробництва маргарину:а) гідроліз;б) етерифікація;в) гідрування;г) обміну.

Номер слайду 5

До фізичних властивостей жирів не належить така:а) розчинні в органічних розчинниках;б) легші за воду;в) розчинні у воді;г) рідини.

Номер слайду 6

Вкажіть речовину, з якою реагують і гліцерол, і оцтова кислота:а) Cu. O;б) Cu. SO4;в) KOH;г) CO2.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Захід, на якому відбувається представлення чого-небудь нового: ідей, проектів, продукції, отримав назву презентація.

Номер слайду 9

Файли, створені програмою MS Power Point, мають стандартне розширення .docх.

Номер слайду 10

Використовувати графічні об’єкти на слайдах можна за допомогою пункту меню «Показ слайдів».

Номер слайду 11

За своєю структурою презентація – це набір слайдів.

Номер слайду 12

Інструмент «Напис» дозволяє вводити текст як безпосередньо на слайді, так і на будь–яку створену фігуру, за виключенням таких фігур, як лінії та стрілки.

Номер слайду 13

Вимоги техніки безпеки . Під час роботи:руки тримати сухими та чистими;стійко розташовувати клавіатуру на робочому столі, не допускати її хитання;плавно натискати на клавіші;не торкатися:дротів;роз’ємів;розеток;тильної сторони складових комп’ютера;екрану монітора;не вмикати апаратуру без нагляду і вказівки вчителя;очі розташувати на відстані витягнутої руки (щонайменше 60 см) від екрану;очі не напружувати;розмістити зошит і підручник так, щоб вони не заважали роботі з ПК;сидіти на стільці прямо без напруження;не вести сторонні розмови, не шуміти;не закривати вентиляційні отвори апаратури;

Номер слайду 14

Вуглеводи - найважливіші природні сполуки, що характеризуються біологічною активністю, відіграють важливу роль у житті рослин, тварин, людини.

Номер слайду 15

Свою назву вони одержали через перші уявлення про склад вуглеводів як сполуки Карбону з водою: Сх (Н2 O)y. Ця назва збереглася дотепер, хоча доведено складну будову вуглеводів.

Номер слайду 16

Вуглеводи входять до складу клітин і тканин усіх рослинних і тваринних організмів і за масою становлять переважну частину органічної речовини на Землі. На частку вуглеводів припадає близько 80 % сухої речовини рослин і близько 20 % — тварин. їжа людини на 70 % складається з вуглеводів.

Номер слайду 17

Вуглеводи утворюються в процесі фотосинтезу з неорганічних речовин під дією сонячної енергії в зелених рослинах, що можна описати рівнянням: 6 СО2 +6 Н2 О → С6 Н12 O6 +6 О2.

Номер слайду 18

Вуглеводи поділяють на три групи: моносахариди (не гідролізуються), дисахариди (утворюють під час гідролізу дві молекули моносахаридів) та полісахариди – високомолекулярні речовини (утворюють під час гідролізу п молекул моносахаридів).

Номер слайду 19

Номер слайду 20

{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}моносахаридидисахаридиполісахаридигексозипентози. Глюкоза. Рибоза Сахароза Крохмаль Фруктоза. Дезоксирибоза Мальтоза Целлюлоза Галактоза  Лактоза глікоген. С6 Н12 O6 С5 Н10 O5(4)С12 Н22 O11(С6 Н10 O5)n

Номер слайду 21

Функції вуглеводів досить різноманітні, головними серед яких є:• енергетична (глюкоза, фруктоза, сахароза, лактоза, крохмаль, глікоген тощо);• структурна (целобіоза, целюлоза, хітин тощо).

Номер слайду 22

1. За якими етапами створюють презентацію?

Номер слайду 23

Розробка презентаціїВизначити мету. Відібрати матеріали. Визначити структуру. Розробити сценарій. Створити презентацію

Номер слайду 24

Під час створення презентації слід враховувати: Мету презентаціїАудиторію, для якої створюється презентація. Приміщення, де планується демонстрація, та його обладнання

Номер слайду 25

Дизайнце процес художньо-технічного проектування виробів або їхніх комплексів.(англ. Design - задум, план, проект, ескіз, композиція)

Номер слайду 26

Композиціяузгодження складових об’єкта для надання йому привабливості і функціональності.

Номер слайду 27

Колористиканаука про колір, його властивості, особливості сприйняття кольорів людьми.

Номер слайду 28

Вимоги до презентації010203040506 Дизайн. Доцільний, відповідає темі та метіВміст презентації«Один слайд — одна ідея»Стильове оформленняЄдність стилю. Графіка. Органічно доповнює текст. Анімація та звук. Обумовлені призначенням презентаціїТекстове наповнення. Просте, лаконічне; числа – діаграми; схеми.

Номер слайду 29

Критерії якості презентації

Номер слайду 30

Стильове оформлення слайдів. Дизайн  Теми

Номер слайду 31

Вибір макетів слайдів. Головна  Слайди  Макет

Номер слайду 32

Завдання на самостійну підготовкуп. 3.1, ст.63відповісти на пит. ст.69 Як зробити гарну презентацію? (5 порад)

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Розробки уроків
До підручника
Хімія (профільний рівень) 10 клас (Буринська Н.М. та інші)
Додано
16 травня 2023
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку