Введення тексту з клавіатури.

Про матеріал
Презентація для учнів 3 класу з поясненням матеріалу з теми "Введення тексту".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Введення тексту. Клавіатурний тренажер

Номер слайду 2

Найменша одиниця тексту — символ.цифра,буква,розділовий знак.

Номер слайду 3

Будова клавіатури. Кожна клавіша має по два символи. Символи на клавішах розташовують не за алфавітом, а так, щоб пальцям рук було зручно набирати літери, які найчастіше використовують при утворенні слів певною мовою.

Номер слайду 4

Зміна мови на мовній панеліУ нижній частині Робочого столу, відображається назва мови введення символів. Для зміни алфавіту введення натискують мишею один раз на позначці мови. У списку, що розгортається, обирають назву потрібної мови.

Номер слайду 5

Спеціальні клавішіCaps Lock - вмикають та вимикають режим введення великих літер. Shift - увести розділові знаки, дужки, знаки арифметичних дій та спеціальні символи, що позначені на алфавітно-цифрових клавішах. Одночасне натискання клавіш — комбінацію клавіш — позначають знаком +, наприклад після використання комбінації Shift + 1 отримаємо !

Номер слайду 6

Правила введення тексту1) між словами ставиться ОДИН пропуск. Його вводять за допомогою натиснення найбільшої клавіші внизу на клавіатурі;2) між останнім символом слова й розділовим знаком пропуску НЕ ставлять;3) тире з ОБОХ боків відділяють пропуском, а перед дефісом та після нього пропуск НЕ ставлять.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
16 грудня 2023
Переглядів
291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку