"Ввічливі слова відкривають серця"

Про матеріал
Мета: учити дітей вживати ввічливі слова під час спілкування у повсякденні; розвивати вміння підтримувати добрі взаємини між дітьми групи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ввічливі слова – це слова, з допомогою яких людина виявляє свою уважність.

Номер слайду 2

Подумай, які слова ввічливості ти використаєш у кожній ситуації. Зустрівся вранці з дідусем – сусідом. Поступаєшся місцем бабусі в автобусі. Зустрівся з другом. Просиш у товариша олівець. Приймаєш подарунок на день народження. Випадково штовхнув однокласника. Збираєшся лягати спати. Прощаєшся з друзями.

Номер слайду 3

Допоможи Чомучці дібрати до кожного з поданих висловів близькі за значенням. Доброго ранку. До зустрічі. Гарних снів. Перепрошую. Щиро вдячний.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Послухай вірш. Чарівні слова. До всіх сердець, як до дверей, є ключики малі.Їх кожен легко підбере,якщо йому не лінь. Ти, тоже, мусиш знати їх,Запам’ятать неважко:маленькі ключики твої – “спасибі” і “будь ласка”. Варвара Гринько Які чарівні слова ти почув у вірші? Розкажи, чому їх називають чарівниками. Розкажи, які ще ввічливі слова тобі відомі. Коли їх уживають?

Номер слайду 6

Розглянь малюнки. Пограй з однокласниками в театр: розіграйте маленьку сценку за одним із малюнків. Використовуй слова ввічливості.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Будь завжди чемним та привітним!

pptx
Додав(-ла)
Мерзун Aлла
Додано
15 лютого 2021
Переглядів
2161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку