Взаємооцінювання як елемент формувального оцінювання НУШ.

Про матеріал
Концепцією Нової української школи передбачено зміну процесу оцінювання – відтепер воно не каратиме учнів, не ранжуватиме їх, а допомагатиме аналізувати індивідуальний прогрес учня і планувати індивідуальний темп навчання, тобто буде рекомендаціями до дії. Таке оцінювання називається формувальним (те, яке формує навчальний процес), і однією з його стратегій є розвиток самостійності та взаємодії учнів, реалізувати яку можливо, пропонуючи дітям взаємооцінювання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Взаємооцінювання як елемент формувального оцінювання НУШ.

Номер слайду 2

Концепцією Нової української школи передбачено зміну процесу оцінювання – відтепер воно не каратиме учнів, не ранжуватиме їх, а допомагатиме аналізувати індивідуальний прогрес учня і планувати індивідуальний темп навчання, тобто буде рекомендаціями до дії. Таке оцінювання називається формувальним (те, яке формує навчальний процес), і однією з його стратегій є розвиток самостійності та взаємодії учнів, реалізувати яку можливо, пропонуючи дітям взаємооцінювання.

Номер слайду 3

Учні вчаться брати на себе відповідальність за навчання. Сприяє формуванню незалежності учня від«зовнішнього контролю» та пробудженню в ньогопрагнення до «внутрішнього контролю». Учні починають свідомо ставитися до процесунавчання. Взаємооцінювання. Підвищує об'єктивність оцінки.

Номер слайду 4

Взаємооцінювання дає змогу точніше зрозуміти таку ціль та критерії успіху під час аналізу роботи товариша. Взаємооцінювання – це партнерська взаємодія, коли учні допомагають один одному покращувати свої навчальні результати; взаємооцінювання не передбачає порівняння себе з іншими; взаємооцінювання означає порівняння власного поточного рівня успішності із попередніми показниками.

Номер слайду 5

Приклади використання взаємооцінювання учнів

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Взаємооцінювання в умовах дистанційного навчання

Номер слайду 8

https://teach-hub.com/vzajemootsinyuvannya/#:~:text=%Dhttps://vseosvita.ua/library/osoblivosti-ocinuvanna-v-nussamoocinuvanna-ta-vzaemoocinuvanna-502760.htmlhttps://docs.google.com/document/d/1 ZBnu9w9 H6m0 SYzzy. ANt. YWf. Immf. Lom. Zciw. VQY3 YLh. E-Y/edithttps://school3.com.ua/userfiles/file/dilumos_dosvidom/paradigma_2020_dunec___sayt.pdf. Використані джерела

Номер слайду 9

Щиро вдячна за увагу!☼Здоров’я, успіхів, натхнення та великого ентузіазму !☻

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
20 жовтня 2023
Переглядів
874
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку