Я - вчусь дружити.ЯДС 1 клас

Про матеріал
Тема. Я вчуся дружити! Мета: дати поняття, що таке дружба; сприяти формуванню добрих відносин між дітьми , виробляти в собі якості, що сприяють дружбі;формувати вміння працювати в групі; розвивати критичне мислення, усне мовлення, вміння висловлювати свої думки; виховувати прагнення бути товариськими, турботливими та чуйними людьми, виховувати в учнівповагуодне до одного, відповідальність за власні слова та вчинки. Очікувані результати : Мовно-літературна галузь – обговорює зміст і форму простого медіа тексту (світлини, фото колаж) -спостерігає за використанням кольору, музики, анімації в медіа тексті; -визначає кому і для чого призначений медіа текст ; -підтримує й ініціює діалог на теми, які викликають зацікавленість ;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

друг Вправа «Асоціативний кущик»

Номер слайду 4

Дерево міцне корінням, а людина — друзями.

Номер слайду 5

Я вважаю себе чудовим другом (подругою) тому, що…

Номер слайду 6

1. Як ви вважаєте, навіщо людині потрібні друзі? 2.Чи може людина існувати без друзів?

Номер слайду 7

_ близькі стосунки, що засновані на взаємній допомозі, прив'язаності, спільності інтересів, смаків, поглядів, життєвих цілей, активній зацікавленості один в одному.

Номер слайду 8

Коли хтось говорить – слухай. Посміхайся, коли товариш відповідає неправильно. Перебивай того, хто говорить і викрикуй свою відповідь. Кожний говорить по черзі, а не всі разом. Розкажи вчителю, що сусід по парті списує. Перебивай старших. Якщо хочеш висловитися – підніми руку.

Номер слайду 9

Вікторина «Хто з ким дружить? Добра Білосніжка і ... Кумедний Вінні-Пух і ... Добрий Малюк і ... Зелений крокодил Гена і ... Маша і ….. Кай і …..

Номер слайду 10

в біді. Друзі пізнаються

Номер слайду 11

Народ скаже як зав’яже Без вірного друга велика туга. Друзі пізнаються в біді Чоловік без друга - що їжа без солі. Дружба - найбільший скарб. Яку дружбу заведеш, таке й життя поведеш. З добрим дружись, а лихого стережись. Друг пізнається в біді. Скажи, хто твій друг, і я скажу, хто ти.

Номер слайду 12

Морально якості, необхідні людині для того, щоб її можна було вважати другом 1) справедливість; 2) розуміння; 3) щедрість; 4) ввічливість; 5) доброта; 6) обов’язковість; 7) вірність; 8) чесність; 9) довіра.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Обговорення казки “Про двох цапків”

Номер слайду 15

Які ви знаєте українські народні казки, в яких йдеться про дружбу, взаємодопомогу? ( « Рукавичка», «Ріпка», «Котик і Півник», «Коза-дереза» , «Лисиця і журавель»)

Номер слайду 16

Один за всіх і всі за одного. Не сварися з другом. Довіряй другу, ділися з ним успіхами та невдачами. Радій успіхам свого друга. Допомагай другові у біді. Умій зберігати таємницю друга. Не вихваляйся, не зазнавайся перед другом. Захищай друга. Намагайся, щоб другу було приємно у твоєму товаристві, не створюй неприємних ситуацій. Не критикуй друга в присутності інших. Поважай право друга мати інших друзів, крім тебе. Завжди виконуй свої обіцянки.

Номер слайду 17

Щиро посміхнися Підійди до товариша , з яким посварився. Простягни руку товаришеві Промов мирилку Попроси вибачення , якщо завинив. Пообіцяй більше не робити поганого.

Номер слайду 18

Справжній друг – той, хто ніколи не обдурює свого друга; Справжній друг – той, з яким завжди цікаво; Справжній друг – той, хто ніколи не сміється над горем чи невдачею друга; Справжній друг – той, хто поспішає на допомогу у важку хвилину. Зміни речення так, щоб замість слів “справжній друг”, вживалося слово “я”.

Номер слайду 19

ppt
Додано
18 травня 2022
Переглядів
887
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку