Презентація "Природа потребує охорони"

Про матеріал
Конспект уроку у вигляді презентації сплановано в умовах дистанційної освіти за підручником авторів І. Грущинська, З. Хитра, І. Дробязко та робочим зошитом цих авторів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моє відкриття: природа потребує охорони. Ти дізнаєшся, яких правил поведінки серед природи треба дотримуватися 23 травня. Степанова Лариса Іванівна Криворізька ЗОШ І-ІІІ ст. №8

Номер слайду 2

Що сприяє забрудненню довкілля?Що шкодить повітрю, воді, ґрунтам?Який вплив має вирубка лісів на стан природи?

Номер слайду 3

Поясни прислів’я. Як в лісі гукнеш, так і відгукнеться. Не звик ліс до наших коліс. Ліс та квіти- зелена обитель, їхнє повітря – кращий цілитель. Все, що в лісі родиться, вдома знадобиться. Бездумно ліс рубати, не буде з чого хати будувати. На ліс молодий не піднімай руку: служитиме тобі й онуку.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Метод спостереження та дослідження Вирушив їжачок у сутінках на полювання у свій ліс. А там цілий день на поляні гостювала компанія! Мабуть їм було дуже добре. Хлопчики грали в футбол: поламали гілки та витоптали траву. Дівчатка плели вінки : зірвали квіти та повикидали зайві. Залишили на поляні незагашене багаття і цілу купу сміття: пластикові пляшки, пакети з-під бутербродів, консервні банки, розбите скло… Не встиг їжачок наблизитися до шматочка ковбаски, як поранив собі склом передні лапки. Потім поласував бутербродом і у нього страшенно болів животик. Виявляється він з’їв шматочок поліетиленової із маслом. Вона і спричинила сильний біль. Ось чому наш їжачок такий кволий і хворий.

Номер слайду 6

Працюємо у зошиті

Номер слайду 7

Театралізація вірша «Липка»

Номер слайду 8

РЕФЛЕКІЯ Під час прогулянки до озера ви побачили потаємне пташине гніздо. Якими будуть ваші дії? На квітці сидить дуже гарний метелик. Що ви зробите?Наші відкриття: існують природоохоронні правила

pptx
Додано
23 травня 2022
Переглядів
652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку