Як підтримувати різноманітність рослин на Землі?

Про матеріал
Розробка уроку для дистанційного навчання. За підручником І.Грущинська та З.Хитра
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як підтримувати різноманітність рослин на Землі?Сторінка 88-90

Номер слайду 2

Друге лютого. Дистанційна робота. Як підтримувати різноманітність рослин на Землі?

Номер слайду 3

Синоптик1. Температура повітряt= ±…°С2. Стан неба – хмарність3. Сила вітру. Т- тихо, Л – легкий, П – помірний, С- сильний

Номер слайду 4

Синоптик4. Опади5. Явища природи

Номер слайду 5

Номер слайду 6

В наш час багатьох рослин і тварин ми не зможемо побачити. Вони або зникли, або чисельність їх виду дуже маленька. Чи знайомі вам ці книги?

Номер слайду 7

Червона книга України - це документ, у якому зазначено інформацію щодо видів тварин і рослин, які під загрозою зникнення. Рослини і тварини, які занесені в Червону книгу охороняються законом. Горицвіт весняний. Модрина польська

Номер слайду 8

Категорії рослин і тварин позначаються так:

Номер слайду 9

Люди замислилися про важливість дбайливого ставлення до природи. Так з’явилися заповідники. Заповідники – це територія дикої природи, де заборонено будь-яку діяльність людини. Основною метою створення заповідників є збереження унікальних (зникаючих) рослин і тварин. Тут не можна вирубувати дерева, осушувати водойми, орати землю, полювати на тварин. У заповідниках проводиться велика наукова робота.

Номер слайду 10

Різноманітна матінка – природа: Блакитні ріки, квіти і ліси,Та, щоб вона не втратила своєї вроди,Ти часточку душі в її збереження внеси. Саджай квітник, дерева не ламай,Оберігай тварин, пташок, комахІ біля річки сміття не лишай. Бо біда настане у твоїх краях!

Номер слайду 11

Розгляньте малюнок. Що роблять діти? Чи можна так робити?

Номер слайду 12

Запам’ятайте правила п’яти “НЕ”НЕ розводь в лісі багаття!Не ламай гілок дерев і кущів!НЕ залишай після себе сміття!НЕ зривай польові та лісові квіти!НЕ підходь близько до гнізд, не бери в руки пташенят!

Номер слайду 13

Висновок. Щоб запобігти зникненню рослин, потрібно здійснювати такі дії:1. Обліковувати види рослин, яким загрожує небезпека (Червона книга України)2. Створювати державні заповідники й заказники дикої природи – ділянки з недоторканою природою – для вивчення рослин і тварин у звичних для них умовах існування.3. Розширювати знання про роль природи для свідомого її збереження.

Номер слайду 14

Молодці!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
29 січня 2023
Переглядів
1391
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку