"Як підвищити мотивацію дітей до вивчення англійської мови"

Про матеріал
Як дитину зацікавити до начання, як іі мотивувати. Даний матеріал важливо знати і використовувати .
Перегляд файлу

Як підвищити мотивацію дітей до вивчення англійської мови

 

      Проблема, яка пройшла через всю історію школи, була важливою 100 років тому і залишається актуальною зараз – це проблема мотивації до навчання. Чому ми завжди зустрічаємося з тим, що діти не хочуть ходити до школи, з нетерпінням чекають канікул та вихідних і не відривають очі від годинника, очікуючи чергової перерви? Насправді причина дуже проста – у дітей немає інтересу та зацікавленості до навчання. Саме тому вчителі мають робити уроки цікавими та незвичайними, щоб мотивувати учнів до роботи.

Сьогодні існує велика кількість мотивів для вивчення англійської мови. Перш за все потрібно створити позитивну атмосферу в класі, щоб кожен учень відчував себе комфортно та безпечно. Діти мають бути впевненими, що немає неправильних відповідей, що будь-яка спроба відповісти на питання це крок вперед, це результат.

Найефективнішими прийомами вважаються ті, в основі який лежить інтерес.

 

Наприклад:

 

  1. Дивуй

Суть в тому, що кожне заняття має бути незвичайним та неочікуваним, наявність сюрпризу та загадки дозволяє привернути увагу дітей з перших хвилин.  

 

  1. Використовуй пісні англійською мовою

Використання музики, співу створює сприятливу атмосферу в класі, дозволяє дітям розкритися, а, крім того, це прекрасний спосіб вивчення нових слів.

 

  1. Створи систему заохочень

Дітям, особливо маленьким, важливо знати, що їх старання будуть оцінені. Це не обов’язково мають бути оцінки, а, наприклад, наклейки, зірочки, смайлики. Але дуже важливо відобразити шкалу досягнень – як дитина працювала спочатку і як зросли її результати через місяць.

 

  1. Використовуй ігри

Гра – є найвищим ступенем мотивації та змушує дитину використовувати всі знання та навички, позитивно впливає на якість навчання.

 

  1. Проводь як групову, так і індивідуальну роботу

Групова робота важлива для створення цілісного, дружнього колективу. Діти звикають допомагати один одному, відчувати свою важливість. А індивідуальна робота розвиває почуття відповідальності, дає можливість виразити себе.

Учитель має любити свою роботу для того, щоб її полюбили інші, тому отримуйте задоволення від кожного заняття, адже ваша робота є дійсно важливою.

 

docx
До підручника
Англійська мова для загальноосвітніх навчальних закладів 3 клас (Карпюк О. Д.)
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку