"Як зробити екосистему житла безпечною" Презентація

Про матеріал
Матеріали до уроку. Презентація "як зробити екосистему житла безпечною для людини" до уроку за темою "Екосистема житла"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як зробити екосистему житла безпечною для людини

Номер слайду 2

Люди проводять більшу частину свого життя в приміщенні. Вчені довели, що 93% часу ми проводимо в замкнутому просторі, 5% в переповненому і задушливому транспорті і лише 2% - на вулиці (причому, не завжди на свіжому повітрі). тому надзвичайно важливо, щоб приміщення, де людина буде проводити практично все життя, були екологічно безпечними.

Номер слайду 3

Поради, які допоможуть покращити екологію будинку. Постійно провітрюйте помешкання. Бажано провітрювати приміщення рано вранці, коли вуличний рух мінімальний і вечірній пил осів, а також після дощу (особливо після сильної грози).

Номер слайду 4

Очистіть будинок від хімічних засобів. Останні дослідження довели, що спреї для очищення поверхонь є основною причиною астми у дорослих. Також варто зазначити, що хімічні засоби для чищення не можна використовувати жінкам під час вагітності. Такі засоби можуть призвести до проблем з дихальними шляхами у дитини. Краще користуйтесь засобами на натуральній основі. Для очищення поверхонь можна також використовувати прості чистячі розчини, виготовлені на основі лимона, оцту та харчової соди.

Номер слайду 5

Боріться з пилом. Вологе прибирання зменшує кількість пилу не тільки на твердих поверхнях, але і в повітрі. А боротьба з пилом в свою чергу знижує число місць, де можуть знаходитися віруси і бактерії. Від того, як проводиться вологе прибирання, залежить здоров'я усіх членів сім'ї.

Номер слайду 6

Саджайте більше рослин. Хорошим, а головне природними, очисником повітря є рослини. І чим більше іх у домі, тім краще. Помітно поліпшують самопочуття людини рослини, які заповнюють брак негативно заряджених іонів кисню: хвойні, цереуси, кротони. Всі рослини зменшують сухість повітря. Іонізують повітря також кімнатні фонтанчики.

Номер слайду 7

Позбавтесь килимів Килими є природними резервуарами для пилу, який часто є причиною астми та інших алергічних реакцій.

Номер слайду 8

Слідкуйте за спальнею. Приберіть електроприлади зі своєї спальні. Особливо не бажано тримати в спальні комп'ютери, адже вони містять токсичні метали, кислоти, пластмаси, речовини, що містять хлор і бром. Не дихайте шкідливими випарами, коли спите. На ринку присутні матраци та постільна білизна, які вироблені з натуральних матеріалів. Саме їх бажано і використовувати.

Номер слайду 9

Одним з основних матеріалів для будівництва житла здавна є дерево. Деревина - прекрасний матеріал - екологічно чистий, що володіє прекрасними теплотехнічними характеристиками. У дерев'яних будинках зберігається хороший мікроклімат, завдяки здатності дерева абсорбувати запахи, підтримувати постійну вологість. Повітря в будинку, додатково насичуючись ефірними маслами і смолами, набуває унікальні антисептичні властивості. Дерево - відмінний будівельний матеріал.

Номер слайду 10

д. Якую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кирпатий Микола Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня
Переглядів
832
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку