"Які птахи прилітають до моєї годівнички взимку?"Ро

Про матеріал
Родинний проєкт "Які птахи прилітають до моєї годівнички взимку?" до підручника І.Грущинської, З.Хитрої Я досліджую світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Родинний проєкт “ Які птахи прилітають до моєї годівнички взимку? ” Підготувала. Долгая З. М.вчитель початкових класів. Краматорської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

Номер слайду 2

У процесі роботи над проєктом клас було поділено на шість груп:“Умільці”“Екологи”“Господарики”“Дослідники пташиних свят”“Ребусидія в країні птахів”“Допоможи журавлику”

Номер слайду 3

Перегляд і коментування відео “ Птахи взимку ” Який висновок можна зробити, переглянувши відео?

Номер слайду 4

Звіт І групи “Умільці”

Номер слайду 5

Звіт І групи “Умільці”

Номер слайду 6

Звіт ІІ групи “ Господарики”

Номер слайду 7

З’ясували, що найбільше полюбляють їсти птахи нашої місцевості. Дані занесли до спеціальної таблиці. Синиця. Горобець. Повзик. Ворона. Омелюхи. СнігуріСоняшникдавлений. Соняшникцілий. Овес. Пшоно. Крихти. Білогохлібу. Сало. Ягодини калини,горобини. Насіння. Дині, кавунів. Насіння бур’янів. Дуже люблять. Не відмовляютьсяЇдять зрідкаЇдять, коли нічого їсти. Не вживають

Номер слайду 8

ІІІ група “Екологи”

Номер слайду 9

Звіт ІІІ групи “Екологи”

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Вікторина “Чи знаєш ти птахів?”1. Якого птаха називають лісовим лікарем? 2. Який птах висиджує пташенят узимку, як ви вважаєте. Чому шишкар виводить своїх пташенят узимку. А не влітку? 3. Який птах пересувається , притискаючись до стовбура, немов повзе по корі? 4. Голівка у цієї пташки в чорній шапочці, а грудка яскраво жовта. Вона їсть несолоне сало, м’ясо, рибу. 5. Якому птахові дали назву за властивість з’являтися з першим снігом? 6. Якого птаха називають компанійським? (Дятел)(Шишкар)(Повзик)(Синиця)(Снігурі)(Горобця)

Номер слайду 12

Гра “Посади птахів до годівнички” Завдання: в конвертах вибрати фотографії зимуючих птахів і прикріпити до годівнички. Вказати зайву пташку.

Номер слайду 13

Звіт ІV групи “Дослідники пташиних свят”22 березня – свято Сороки . Із тіста печуть жайворонків та пригощають ними друзів та знайомих.8 травня – приліт співочих птахів.15 травня – Борисів день – солов’їне свято (починають співати солов’ї).29 червня – на Тихона – птахи замовкають. А солов’ї співають до Петрового дня – 12 липня.13 вересня – Купріянів день – журавлиний відліт.12 листопада – Зіновія- свято синичок.14 листопада – Кузьминки – перше зимове свято. На Кузьминки справлялись півневі іменини.

Номер слайду 14

Сорока. Синиця. Горобецьснігур. V група – “Ребусидія в країні птахів”

Номер слайду 15

Творча вправа "Доповни порівняння"

Номер слайду 16

Звіт VІ групи “Допоможи журавлику”Ключові слова: Я вважаю, …Тому що …Наприклад, …Отже, …

Номер слайду 17

Технологія “Крісло автора” Чому потрібно допомагати птахам узимку? Яких птахів узимку можна зустріти в наших лісах? Чим вони живляться? Які осілі птахи прилітають ближче до людських осель?

Номер слайду 18

Висновок У кожного птаха свої переваги. Головне – не дати їм загинути в зимову холоднечу з голоду. А вони будуть нам за це вдячні і очистять наші сади навесні від шкідників. “…йдучи до школи, ми завжди завертаємо до паркової зони, де розвісили годівниці. Насипаємо у них соняшникове насіння чи крихти хліба, підвішуємо шматочок свіжого сала. А повертаючись після занять додому біжимо дивитись , чи щось залишилось у годівниці. І дуже нам приємно, коли на дні декілька крихт хліба.”

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Долгая Зоя
Додано
16 березня 2020
Переглядів
6880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку