Яна Клочкова Народилася: 7 серпня 1982 року (33 роки) м.Сімферополь

Про матеріал
Після закінчення спортивної кар'єри Клочкова мріє освоїти якусь професію і піклуватися про сім'ю, не забуваючи при цьому про розвиток водних видів спорту в Україні та допомоги дітям.
Перегляд файлу

Яна Клочкова

Народилася: 7 серпня 1982 року (33 роки) м.Сімферополь

Національність: українка

Місце проживання: м.Київ

Сім’я: батько Олександр Васильович Клочков, мати Олена Валентинівна Клочкова, чоловік грузинський спортсмен і бізнесмен Леван Нодарович Ростошвили, син Олександр Олександрович

Зріст: 182 см.

Вага: 70 км.
Повне ім’я: Яна Олександрівна Клочкова

Прізвисько: Золота рибка

Діяльнісь: видатна українська плавчиха, заслужений майстер спорту з плавання, 4х кратна олімпійська чемпіонка.

Початок занять плаванням: 1989 рік

Освіта: Вищу освіту здобула в Київському Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Рекорди: 50 рекордів України з комплексного плавання, вільному стилю, естафетного плавання, плавання на спині, батерфляєм в дистанціях від 100 до 1500 метрів. Крім цього нею був встановлений світовий рекорд на 400 м (на олімпійських іграх в Сіднеї) і рекорд Європи (на 200 м) з комплексного плавання. Тренерами чемпіонки є заслужені працівники фізичної культури

Кожух Ніна Федорівна і Кожух Олександр Омелянович.

П'ять медалей на олімпійських іграх, з них чотири золотих і одна срібна.

    На початку спортивної кар'єри Клочкова була срібним призером і дворазовою переможницею юніорського чемпіонату Європи. Також нею були неодноразово завойовані титули чемпіонки Європи (Лісабон 1999 рік, Гельсінкі 2000 рік, Валенсія 2000 рік), срібного та бронзового призера Чемпіонату Європи (1997 рік). Клочкова є дворазовою чемпіонкою світу, срібним призером Чемпіонату світу (Фукуоци 2001 рік). Крім того, нагороджена українськими національними орденами: орденом княгині Ольги, «За заслуги», «Герой України» та іншими. Всі нагороди та заслуги спортсменки важко перерахувати.

Після закінчення спортивної кар'єри Клочкова мріє освоїти якусь професію і піклуватися про сім'ю, не забуваючи при цьому про розвиток водних видів спорту в Україні та допомоги дітям.

 

 

docx
Додано
29 квітня 2019
Переглядів
2376
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку