За літописним рядком, або як історики досліджують княжу добу.

Про матеріал
Матеріали з відео інформацією та завдання по темі;За літописним рядком, або як історики досліджують княжу добу.
Перегляд файлу

 

Тема: За літописним рядком, або як історики досліджують княжу добу.

 

Завдання:Опрацювати  § 21 підручника , опрацювати відеоматеріал по темі за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=wjYIOlUoVRY

 

Завдання 1 (виконати письмово)

Літопис “Повість минулих літ” Найдавніший відомий руський літопис написаний в Києві в XI – XII ст., монахом Нестором. Оригінал до нашого часу не зб...

Про які події шкільного життя розповіли б у літописі своєї школи? Поділіться ідеями про те, яким би мав бути цей літопис.

 

 Завдання 2(виконати письмово)

Створити таблицю ,в якій,  в хронологічному порядку, будуть записані події описані в літописах (використовуючи дані з підручника   § 21)

 

Завдання 3(виконати письмово)

 

1)Які історичні факти стосуються володарювання Данила Романовича?

1) Коронувався як король Русі. 2) Запровадив християнство як державну релігію, збудував Софійський собор. 3) Князь, з ім’ям якого пов’язують розквіт ГалицькоВолинської держави в 13 ст. 4) Відвідав столицю Золотої Орди, де зустрівся з ханом Батиєм. 5) Відвідав Візантію, де мав урочисту зустріч із Візантійським імператором. 6) Підкорив Києву території від Балтійського моря до Чорного. 4.

2) Накресліть лінію часу, позначте відповідні дати на ній та розв’яжіть хронологічну задачу. Скільки років було Данилові Романовичу під час битви з монголами на річці Капці 1223 р., якщо з літопису відомо, що, коли загинув його батько в 1205 р., князеві було 4 роки?

Завдання 4 (виконати письмово)

Доповнити кросворд, щоб він складався із 6 слів, використовуючи інформацію з літописів, яка наведена в підручнику    § 21

 

 


[1]Р

ю

[2]Н

е

с

т

о

р

и

к

о

в

и

ч

і

в

 


1.З якої князівської династії був князь Ігор?

2.Як звали чорноризця Феодосієвого монастиря Печерського, який написав « Повість минулих літ»?  

 

 

 

завдання істориків - з ’ясувати на підставі свідчень історичних джерел (речових, писемних, усних) якомога більше фактів минулого, аби вповні відновити картину життя.

docx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
25 березня 2020
Переглядів
2973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку