Задачі практичного змісту

Про матеріал
Задачі сприяють розвиненню логічного мислення учнів, розкривають прикладну спрямованість курсу математики, і , таким чином, стимулюють активність учнів, показують необхідність знаннь з математики при розв'язуванні задач виробничого і практичного змісту.
Перегляд файлу

НВК ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Хомутинці

Качалко В. С.

  1. Перед будинком культури в селі Хомутинці знаходиться арка. Арка має форму параболи. Скласти рівняння цієї параболи, якщо висота арки дорівнює 3 м, а ширина – 5 м.
  2. Стовп з лелеками біля школи в с. Хомутинці, висота якого становить 4м (разом з лелеками), закриває монета номіналом в 50 к. (діаметром 2,2 см), якщо її тримати на відстані 70 см від ока. Знайдіть відстань від стовпа до спостерігача.
  3. Для благоустрою с. Хомутинці вирішено поставити на його території 3 металеві бака для сміття. Кожен з них матиме квадратну основу і об’єм 20 м3. При яких розмірах бака (довжина основи, висота) на його виготовлення потрібно найменшу кількість матеріалу?
  4. Відстань від с. Хомутинці до м. Вінниця 50 км автомобіль марки Лада – 2110 проходить за 1 год. Розрахуйте вартість подорожі однієї людини в обидві кінці, якщо на кожні 100 км витрачається 8 л бензину, а 1 л бензину коштує 22 грн. На непередбачені витрати (штрафи, купівлю запчастин тощо) витрачається 20% від вартості бензину. Вартість харчування в кафе вздовж траси становить 45 грн.
  5. Щоб засіяти 1 м2 землі знадобиться 20 г насіння газонної трави. Кілограм такого насіння коштує 150 грн. Скільки коштів знадобиться, щоб засіяти стадіон школи в с. Хомутинці , якщо він має форму прямокутника з розмірами 55 м на 95 м?
  6. Підлогу вестибюлю школи в с. Хомутинці розміром  5 м на 10 м потрібно застелити плиткою правильної шестикутної форми. Скільки таких плиток потрібно мати, якщо сторона плитки дорівнює 20 см.
  7. Перед школою в с. Хомутинці посаджений фруктовий сад. Дерева посаджені в шаховому порядку (6 рядів по 9 дерев у кожному). Сусідні дерева кожного ряду розташовані на відстані 5 м, а сусідні дерева різнх рядів – на відстані 6 м. від паркана. Яким огороджено сад, крайні дерева знаходяться на відстані 3 м. Знайдіть площу, яку займає сад.
  8. На території Хомутинецької сільської ради нараховується 616 жителів. Серед проживаючих 265 чоловік – пенсіонери, 56 – учнів місцевої школи, 29 – діти дошкільного віку. Побудувати кругову діаграму за цими даними.
docx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
13 серпня 2019
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку