Задачі про місто Кривий Ріг

Про матеріал
Дидактичний матеріал допоможе розширити уявлення учнів про культурну спадщину та архітектурні пам’ятки Кривого Рогу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Омельченко Л. В. Задачі про місто

Номер слайду 2

Задача У 1963 році неподалік від Криворізького театру драми та музичної комедії імені Тараса Григоровича Шевченка було посаджено 2 верби, взяті від дерева, що посадив поет у Казахстані. А будівлю театру було зведено на 12 років раніше. Скільки років будівлі театру виповниться цьогоріч?

Номер слайду 3

Задача. Місто Кривий Ріг розташоване на березі річок Інгулець і Саксагань. Загальна довжина річки Інгулець становить 549 кілометрів, а Саксагань – 144 000 метрів. На скільки кілометрів довжина річки Інгулець більша за довжину річки Саксагань?Місце злиття річок Інгулець та Саксагань. Човнова станція у Кривому Розі – візитівка парку імені Федора Мершавцева.

Номер слайду 4

Задача. У Кривому Розі знаходиться підземний трамвай – метротрам, якого немає в жодному іншому місті України. Щодня він може перевезти 80 тисяч пасажирів. Скільки пасажирів криворізький метротрам може перевезти за 5 днів?

Номер слайду 5

Задача. Памятник Козаку Рогу - одна з візитiвок міста Кривий Ріг. Вага постаменту становить 62 тони, а вага власне скульптури — 3 тони. На скільки кілограм вага постаменту більша за вагу скульптури?

Номер слайду 6

Задача. Яна та Іринка зустрілися біля найбільшого квіткового годинника у Європі. Розглянь фото та укажи, о котрій годині вони зустрілися? Об 11 годині 25 хвилин дівчатка повернулися додому. Скільки часу Яна та Іринка були в дорозі?

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Математика, 4 клас, Презентації
НУШ
До підручника
Математика 4 клас (Скворцова С.О., Онопрієнко О.В.)
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку