Задачі з енергозбереження 6 клас.

Про матеріал
Задачі з енергозбереження допоможуть провести інтегрований урок у 6 класі,створить умови для розвитку інтелектуальних здібностей учнів.
Перегляд файлу

 

Задачі з енергозбереження  для учнів 6  класу:

 

Задача 1.

У цілому, в Україні на освітлення витрачається  1/5  виробленої електроенергії. Перехід до освітлення світлодіодними лампами дозволить зменшити цю величину  мінімум у 10 разів.

За місяць на освітлення шкільного кабінету витрачається 30 кВт\год. Скільки електроенергії  можна  зекономить   за 4  місяці   при переході  на світлодіодні лампи?

 

Задача 2.

В Україні, замінивши одну звичайну  лампу  розжарювання  на   світлодіодну лампу людина заощаджує в середньому 15 грн на рік.

 Якби всі системи освітлення світу перейшли на енергозберігаючі технології це заощадило б роботу 500 електростанцій.

Скільки грошей можуть  заощадити  жителі  міста за рік,якщо кожен житель   міста замінить  3  звичайних  лампи  розжарювання  на  3  світлодіодні лампи, і в місті проживає 300 000 людей.

 

Задача 3.

При  двох звичайних  (не швидких)   приготуваннях  хліба хлібопічка витрачає близько  3 кВт електроенергії і може випекти до 3 кілограмів хліба. При безцільному горінні звичайної лампочки (40 Вт) за 1 добу витрачається майже 1 кВт  електроенергії. Якщо  кожного дня   забувати виключати  таку лампочку  на   3 години,то скільки електроенергії    буде  марно витрачено  за 4 місяці і скільки хліба  можна спекти за рахунок цієї  електроенергії хлібопічкою. Під час розрахунків  беремо 30 днів за один місяц.

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Ляш Світлана
Додано
16 червня 2022
Переглядів
460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку