Задачі з пізнавальним змістом.

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати на інтегрованих уроках ЯДС +математика. Він поєднує цікаві пізнавальні факти і завдання математичного змісту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Задачі з пізнавальним змістом. Підготувала шаповалова оксана олександрівна ( вчитель початкових класів криворізької гімназії № 72 )

Номер слайду 2

ЗАДАЧАОригінальний глобус, який дав найбільш точне для свого часу уявлення про Землю, був створений у 995 році вченим Біруні. Ця модель мала діаметр 5 метрів. У кінці 17 століття диякон Карп Максимов створив глобус діаметром 91,5 сантиметрів із намальованою картою. На скільки більший діаметр глобуса Біруні, чим діаметр глобуса Карпа Максимова?

Номер слайду 3

ЗАДАЧАНайбільшою кількістю зубів природа наділила садового слимака, який водиться в Америці. Його язик має 135 рядів зубів по 105 зубів у кожному. Скількома зубами орудує слимак, коли прогризає підземний коридор?

Номер слайду 4

ЗАДАЧАПонад 150 видів рослин занесено до першого видання Червоної Книги України, яку засновано у 1976 році. До другого видання занесено вже понад 400 видів судинних рослин. Як змінилася кількість рідкісних рослин в Україні і на скільки?

Номер слайду 5

ЗАДАЧАЦілющі властивості має тала вода. В одному науково-дослідному інституті провели експеримент. Три з половиною місяці одну групу курей напували звичайною водою, іншу, такої ж чисельності, - талою. Перша знесла за цей період 272 яйця, друга – 538. Як змінила тала вода несучість курей і на скільки?

Номер слайду 6

ЗАДАЧАЦінні для людини плоди має хлібне дерево (Океанія, Південно-Східна Азія). Інколи вони досягають 1 метра у довжину, а в діаметрі – 0,5 метрів. Це і є «хлібини», що важать близько 20 кг. Одне дерево може прогодувати 2 людини. Скільки кілограмів такого хліба потрібно, щоб прогодувати 10 людей? Скільки для цього потрібно дерев (хлібин) ?.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 4 клас, Презентації
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку