Загадковий світ натуральних чисел

Про матеріал
дослідити історію виникнення натуральних чисел і вплив натуральних чисел на характер людини.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема роботи:

 

ЗАГАДКОВИЙ СВІТ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ

 

 

 

 

 

                                                                                                                         

                                                                               

                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тези

Відділення математики

Секція: математика

Тема роботи «Загадковий світ натуральних чисел».

 

 

Результатами досліджень ми зможемо привернути більшу увагу щодо ролі і значення натуральних чисел у житті людини і як впливають натуральні числа на долю і характер людини.

 

Мета роботи – дослідити історію виникнення натуральних чисел і вплив натуральних чисел на характер людини.

      Основні завдання  роботи полягають в наступному:

  1. дослідити історію виникнення натуральних чисел;
  2. дослідити та порівняти системи натуральних чисел різних народів;
  3. провести анкетування старшокласників і проаналізувала їх риси характеру по даті народження.

 

      Отже ми визначили, що характеристика людини за датою народження допомагає краще пізнати, зрозуміти себе, вибрати друзів і професію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗМІСТ

ВСТУП  ………………………………………………………………………………4

РОЗДІЛ 1.  СИСТЕМА ЗАПИСУ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ РІЗНИХ НАРОДІВ 

 СВІТУ      …………………………………………………………………………….6

       1.1. Система запису натуральних чисел стародавнього Єгипту……………...6

       1.2. Система запису натуральних чисел народів Європи …………………….6

      1.3. Система запису натуральних чисел американських індійців ……………8

РОЗДІЛ 2. АРАБСЬКА ВСЕСВІТНЯ ПОЗИЦІЙНА СИСТЕМА ЧИСЛЕННЯ…10

РОЗДІЛ 3  ЗАГАДКОВИЙ СВІТ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ …………………….12

     3.1. Вплив натуральних чисел на характер і долю людини …………………..12

     3.2. Що символізують числа натурального ряду ……………………………...19

ВИСНОВКИ ………………………………………………………………………...21

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ………………………………………….22

 

 

 


ВСТУП

 

Натуральні числачисла, що виникають природним чином при лічбі. Це числа: 1, 2, 3, 4, …

Існують два основних підходи до означення натуральних чисел:

  • числа, що використовуються при лічбі предметів (перший, другий, третій…) — підхід, загальноприйнятий у більшості країн світу; формалізованим різновидом цього підходу є аксіоматичне описання системи натуральних чисел за допомогою аксіом Пеано.
  • числа для позначення кількості предметів (відсутність предметів, один предмет, два предмети…) — підхід, прийнятий у роботах Ніколя Бурбакі, де натуральне число означається як потужність скінченних множин;

     Важливим кроком у розвитку поняття натурального числа є усвідомлення нескінченності натурального ряду чисел — потенційної можливості його безмежного продовження.

     Поняття натурального числа настільки звичне і просте, що не виникало потреби в його означенні в термінах будь-яких простіших понять. Лише в середині XIX століття, під впливом розвитку аксіоматичного методу в математиці з одного боку, і критичного перегляду основ математичного аналізу — з іншого, назріла необхідність обґрунтування поняття кількісного натурального числа.

   Натуральні числа супроводжують нас всюди і повсякчас і тому для своєї роботи я обрала тему «Загадковий світ натуральних чисел».

 

Предмет дослідження – особливості виникнення натуральних чисел та використання їх в сучасному світі.

Об’єкт дослідження – системи запису натуральних чисел різних народів і значення дати народження.

       Мета роботи – дослідити історію виникнення натуральних чисел і вплив натуральних чисел на характер людини.

      Основні завдання  роботи:

  1. дослідити історію виникнення натуральних чисел;
  2. дослідити та порівняти системи натуральних чисел різних народів;
  3. провести анкетування старшокласників і проаналізувала їх риси характеру по даті народження.

Методи дослідження . Під час виконання роботи були використанні методи теоретичного дослідження (бібліографічний та історичний аналіз літератури), практичного дослідження а також узагальнення та систематизація результатів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ 1

СИСТЕМА ЗАПИСУ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ РІЗНИХ НАРОДІВ СВІТУ

1.1.Система запису натуральних чисел стародавнього Єгипту

        Коли люди ще не мали паперу, числа познача­лися зарубками на палицях і кістках тварин, вузликами на шнурку, в'язками черепашок чи купками камінців. У стародавніх культурах почали з'являтися спеціальні позначки чисел, часом дуже незвичні для сучасного ока. Числа першого десятка у багатьох культурах по­значали відповідною кількістю крапок чи рисок. А для більших чисел придумували цікаві позначки чи малюнки.

 

Ось погляньте на таблицю цифр стародавнього Єгипту. Ви бачите, що числа від 1 до 9 позначені окремими паличка­ми, число 10 — підковою, сто — гачком, сто тисяч — жабою, а міль­йон — фігурою з піднятими у здивуванні руками.

 

 

1.2.Система запису натуральних чисел народів Європи

У стародавніх слов'ян назви чисел першого десят­ка вказують на анатомію руки, історію розвитку поняття про число, особливості життєвого укладу людей. Так, наприклад, число „три" походить від слова „тре", бо середній палець труть його сусіди, „чо­тири" — походить від слів „ще тре", бо четвертий палець теж затиснутий між третім і п'ятим. „П'ять" походить від „п'ясть", шість — „ще єсть" — людина відкрила, для лічби можна використовувати і пальці другої руки. „Сім" — „седм" — „сидим" — тобто у сьомий день сиди­мо, не працюємо і т.д.

Окремі великі числа теж дістали свої назви. Наприклад, число сорок походить від назви мішка з соболиними шкірками, якими пла­тили данину. Сорок — це мішок, в який вміщається рівно чотири де­сятки шкірок. Десять тисяч у стародавній Русі називали „тьма".

Наші предки-слов'яни мали алфавітну нумерацію. Числа вони позначали буквами алфавіту, над якими ставили спеціа­льний знак — титлу Це робилося для того, щоб відрізнити запис чис­ла від запису слова (показує таблицю). Ось як виглядає число 444 у слов'янській нумерації:

Ми розглянули різні системи запису чисел. Спо­чатку ці системи були непозиційними, тобто, значення цифри не за­лежало від її позиції у запису числа. Такою непозиційною системою є і римська нумерація, вживана й зараз.

Так, число 444 має вигляд: СОХLІV

Особливістю римської нумерації є те, що коли менша цифра стоїть зліва від більшої, то вона віднімається від більшої, а якщо справа — то додається. Тому 9 пишеться так: IX, а 11 — XI.

Ось як позначали числа стародавні вавилоняни. Їхнє письмо клинописне, бо вони зображали позначки загостреною паличкою на глиняній дощечці. Одиницю вони позначали прямим клином, а десяток – лежачим. Наприклад, число 32 мало вигляд:                 ◄◄◄▼▼

 

 

      1.3. Система запису натуральних чисел американських індійців

Зручнішою була індійська позиційна система числення, що дозволяла записати будь – яке натуральне число за допомогою десяти знаків – цифр; вона згодом стала всесвітньо визнаною і досі залишається такою (хоча форма цифр дещо змінювалася; цифри цієї системи ми називаємо арабськими, оскільки система прийшла в Європу через арабів).

 

Американські індійці писали цифри ось так:

У них числа 1, 2, 3, 4 позначаються крапками, число 5 — рис­кою, а числа від 6 до 19 — комбінацією крапок і рисок. Наприклад:

 

 

     Таким чином , паралельно з розвитком писемності, поняття натурального числа приймає все більш абстрактну форму, відокремлену від будь – якої конкретності поняття числа, відтворюваного як у формі слів в усній мові, так і в формі позначення спеціальними знаками в письмовій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ 2. АРАБСЬКА ВСЕСВІТНЯ ПОЗИЦІЙНА СИСТЕМА ЧИСЛЕННЯ

 

Зараз весь світ користується позиційною систе­мою числення. Вона прийшла до нас від арабів, які запозичили її в індійців. Тож називаємо її арабською нумерацією. У ній є всього де­сять цифр, з яких можна утворити будь-яке число. Значення цифри залежить від того, яку позицію (місце) вона займає у числі, тобто в якому розряді стоїть. Наприклад: у числі 325 цифра 3 означає три сотні, а в числі 132 — три десятки.

При утворенні великих чисел у десятковій нумерації для зручності числа групують по десять і утворюють розряди: одиниць, десятків і сотень. Для утворення чисел більших, ніж трицифрові, розряди групують по три у класи. Перший клас – клас одиниць, містить розряди сотень, десятків і одиниць. Другий клас – клас тисяч містить розряди сотні тисяч, десятки тисяч і одиниці тисяч.

 

                      Клас тисяч

               Клас одиниць

Сотні тисяч

Десятки тисяч

Одиниці тисяч

Сотні

Десятки

Одиниці

5

6

3

2

0

7

 

    Ми вивчили чотири арифметичні дії над натура­льними числами: додавання, віднімання, множення і ділення. Дія до­давання завжди існує у множині натуральних чисел: будь-які два на­туральні числа можна додати і в результаті вийде натуральне число. Числа при додаванні називаються доданки і сума. Є два закони дода­вання: переставний і сполучний.

Відніманням називається дія, за допомогою якої за даною сумою і одним із доданків знаходять другий доданок. Числа при відніманні називаються зменшуване, від'ємник і різниця. У мно­жині натуральних чисел дію віднімання можна виконати не завжди, лише тоді, коли зменшуване більше, ніж від'ємник.

Множення завжди можна виконати у множині натуральних чисел: які б два натуральні числа ми не перемножили, добуток завжди існує і є натуральним чи­слом.

Дія ділення у множині натуральних чисел існує не завжди, а лише тоді, коли ділене націло ділиться на дільник. Наприклад, якщо 42 ділити на 5, то частка не буде натуральним числом, бо 42 не ділиться на 5 націло. А 40 поді­лити на 5 можна, дістанемо натуральне число 8.

Отже особлива увага звертається на вироблення міцних навичок у виконанні дій над натуральними числами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ 3  ЗАГАДКОВИЙ СВІТ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ

     3.1. Вплив натуральних чисел на характер і долю людини

     Засновником нумерологиі по праву вважають Піфагора. Нумерологія Піфагора вважає, що багато події, явища можна виразити простими числами від 1 до 9. Кожне таке число володіє своєю енергетикою, впливає на долю і характер людини. Одна з найважливіших визначальних дат вважається дата народження за Піфагором.

Для нумерологічного аналізу необхідно скласти всі цифри дати народження.

Для дослідження я взяла дату народження своєї старшої сестри.

Дата народження 14. 09. 1 980 Сума цифр 1 + 4 + 9 + 1 + 8 + 9 = 32. 32 — перше число. Друге число просте число суми 32 3 + 2 = 5 Тепер потрібно з першого числа відняти першу цифру дати народження, помножену на

2. 32 — 1 * 2 = 30 Четверте число просте число від третього числа 3 + 0 = 3 Нумерологія дата народження Піфагора — у нас чотири робочих числа 32, 5, 30, 3. Тепер потрібно написати разом дату народження і чотири числа 14 09 1980 32 5 30 3

Далі, щоб зробити розрахунок Піфагора за датою народження знадобитися таблиця

 

1

4

7

2

5

8

3

6

9

 

У таблицю потрібно ввести цифри з рядка дати народження і робочих чисел крім, нулів.

11

4

2

5

8

333

99

 

Що означає нумерологія «квадрат Піфагора»?

 

1 — людина дуже егоїстичний

11 — егоїстичний меншою мірою

111 — спокійна людина, йде на компроміси і поступки.

1111 — вольова людина, владна людина

11111 — жорсткий, дуже вольова і владна людина

111111 — зустрічається рідко, характеризує видатну особистість

2 характеризує надходження енергії з навколишнього світу.

2 — активно бере енергію ззовні.

22 — людина ділиться енергією з іншими, такі люди можуть бути цілителями

222 — характеризують екстрасенсорні здібності

Кількістю 2 більше 3 володіють видатні екстрасенси.

3 характеризує порядність, акуратність, педантичність.

3 — все залежить від настрою

33 — дисципліновані, здатні займатися наукою

333 — акуратні, точні, дисципліновані, високий рівень здібностей до науки

+3333 І більше людина не розвивається

4 — характеризує здоров’я

4 і 44- хороше здоров’я

5 характеризує інтуїцію, чим більше 5, тим більше вона розвинена. З 555 і більше осіб з даром ясновидіння.

6 характеризує прихильність до фізичної праці.

7 характеризує талант. Чим більше 7, тим талановитіша людина.

8 — це відповідальність.

9 — інтелектуальні здібності. 9 відсутній у дурних людей.

9 — середні інтелектуальні здібності

99 — інтелектуальні здібності вище норми.

999 — високий рівень здібностей

9999 — дуже високий рівень розумового розвитку

 

У нумерології є спільні для будь-яких розрахунків принципи і поняття, основи нумерології. Наприклад, поняття базових чисел. Базовими в нумерології вважаються числа 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Всі вони мають власні значення (у різних розрахунках різні). Якщо ж у процесі розрахунку ви отримуєте число, наступне за дев’яткою, це число не базове і необхідно складати далі (10 = 1 + 0 = 1). Але числа 11 і 22 — винятки. У нумерології вони мають особливе значення і називаються майстер-числами. Майстер-число — це число вищого порядку. Людина, у розрахунках якого з’являється 11 або 22, повинен обов’язково про це знати і зробити для себе відповідні висновки. Правда, на практиці людина, що одержала в розрахунках 11 або 22, рідко повністю відповідає поняттю майстер-числа, тому можна провести додавання далі (1 + 1 = 2, 2 + 2 = 4). Проте присутність цих чисел навіть у проміжних розрахунках надає сильний вплив на його життя.

Одиниця

Основи нумерології. Одиниця — символ впевненості в собі. Вона підкреслює такі якості людини, як незалежність, лідерство, амбітність. Для цього числа характерне прагнення йти до мети своїм власним шляхом, не розраховуючи ні на чию допомогу, і бажання бути у всьому першими.

Двійка

Найголовніше для Двійки — відносини з навколишнім світом. Від того, наскільки вони гармонійні і міцні, залежить її благополуччя. Характеристики Двійки можна виразити словами: дружелюбність, контактність, поступливість, об’єктивність. Двійка володіє даром підтримувати відносини з людьми в будь-якій обстановці і при будь-яких умовах.

Трійка

Трійка — чудовий оповідач і такий же чудовий слухач. Область її талантів не обмежена, але найчастіше проявляється в літературі. Трійка здатна перетворити нудні будні в постійне свято. Не сумує ні за яких обставин. Вічний оптиміст.

Четвірка

Четвірка, на перший погляд, здається невдалим числом. Це число пов’язано не з труднощами, а з працьовитістю. Так, Четвірці нічого не дістається даром, зате і задоволення від отриманого результату набагато більше, ніж у інших. Знайти точку опори, щоб перевернути світ, вдається не кожному, але Четвірка на таке здатна. Надійність, щирість, життєва стійкість — ось основні риси цього числа.

П’ятірка

П’ятірка — це парад можливостей. Фестиваль здібностей та інтересів. Завжди повні ентузіазму, люди цього числа воліють перебувати в русі. Різноманіття інтересів дозволяє їй спілкуватися з різними людьми і отримувати від цього не тільки задоволення, але і користь.

Шістка

Ключове поняття для Шістки — підтримання рівноваги у всьому: це і відносини з людьми інших чисел, і матеріальне благополуччя. Цьому числу для повного щастя недостатньо тільки отримувати, потрібно і віддавати, причому це відноситься до всього: дружбу, кохання, знанням.

 

Сімка

Основи нумерології. Доля Сімки — самота, дослідження, прагнення до досконалості. Люди цього числа обожнюють все таємниче, прагнуть до пізнання суті всіх явищ. Накопичувати досвід і знання Сімка воліє самостійно, не довіряючи судженням інших людей. Прагнення до усамітнення стає особливо сильним в складних життєвих ситуаціях.

Вісімка

Закінчений матеріаліст. Нічого не приймає на віру, всьому вимагає доказів. Позитивним визнає тільки реальний, відчутний, практичний результат. Сутність цього числа становлять: рішучість, безстрашність, відповідальність, компетентність. Іноді Вісімку називають «числом бізнесмена».

Дев’ятка

Основи нумерології. Визначальне завдання для Дев’ятки — служіння людям. Головні труднощі при виконанні цієї місії полягає в тому, щоб навчитися віддавати те, що вже маєш, і не вимагати при цьому нічого натомість.

Майстер-число Одинадцять

Майстер-число. Представники цього числа зазвичай володіють підвищеною інтуїцією і умінням користуватися недоступними іншим людям внутрішніми резервами. Вони можуть здійснювати різні відкриття і осягати речі, приховані для більшості. Однак можливості цього майстер-числа не так вже й часто використовуються в звичайному житті. Найчастіше число 11 просто зводиться до Двійці.

 

 

Майстер-число Двадцять два

Ще одне майстер-число, ще більш сильне, ніж 11. Людина з цим майстер-числом може проявляти екстрасенсорні здібності, стати в прямому сенсі творцями і творцями. Ці люди володіють харизмою, талантом організатора, можуть підпорядковувати і захоплювати за собою людей. Однак у звичайному житті властивості числа 22 реалізуються дуже нечасто і, як правило, 22 зводиться до звичайної Четвірці.

Визначити характер за датою народження ми спробуємо найпростішим і поширеним способом.Будемо визначати характер людини по числу, місяцю і року народження. Запишемо дату народження повністю цифрами. Наприклад, людину народився 3 листопада 1983, записуємо дату: 03.11.1983. Тепер складаємо всі цифри, виключаючи нулі: 3 +1 +1 +1 +9 +8 +3 = 26. Далі робимо те ж саме, складаємо цифри (до тих пір, поки не вийде одиничне число): 2 +6 = 8. Вийшло число – число народження людини. Тепер знайдемо відповідний опис характеру за датою народження, точніше, по числу народження:

числа 1 і 3 характеризують свого володаря як природженого лідера. Дуже сильна і вольова особистість, оптиміст по життю. Люди числа 1 і 3 дуже імпульсивні, завжди і у всьому домагаються успіху;

число 2 відповідає творчій натурі. Люди дуже емоційні, мають гарну інтуїцію. Легко адаптуються в нових умовах. Незважаючи на свою дружелюбність, люди числа 2 бувають дуже замкнуті і живуть у світі власних фантазій і мрій;

число 4 говорить про ініціативності і раціоналізмі людини. Люди відрізняються своїм прагненням, здатністю швидко обмірковувати і приймати рішення.; люди числа 5 є уособленням любові, поваги і спокою. Намагаються уникати конфліктних ситуацій і не дуже люблять зміни. Притягують до себе сильною і позитивною енергетикою. Дуже щасливі люди, що живуть в гармонії з собою і навколишнім світом;

числа 6 і 7 свідчать про чутливість і ранимість людини. Ці люди не терплять самотності, намагаються оточувати себе гарними, дорогими речами, часто вступають у шлюб з розрахунку. Жадають людського спілкування і душевного тепла

 люди числа 8 дуже норовливі і вперті. Небажання жити «як усі» змушує їх іти всупереч загальноприйнятим правилам і досягати успіху. Внутрішньо незалежні люди, що проявляють інтерес до духовної сфери життя і саморозвитку;

число 9 говорить про те, що перед вами людина – філософ. Дуже релігійні люди, поступливі і згідливі.

 

Час народження і характер

 

Дізнатися риси характеру за датою народження можна й іншим способом. Астрологи запевняють, що час народження і характер знаходяться в тісному взаємозв'язку. Тому прийнято вважати, що люди, народжені в проміжку часу з 5 до 9 год ранку більш енергійні і рухливі, відрізняються оптимізмом і цілеспрямованістю. Темпераментні і дуже чуйні люди. Народжені з 10 до14 дня люди спокійні, життєрадісні і дуже відповідальні. Хороші стратеги і вірні дружини. Люди, які народилися на відрізку часу з 15 до 18 год дня дуже манірні та врівноважені. Чарують своєю добротою і щирістю. Їм властива легка інфантильність, часто дуже привабливі зовні. Людям, народженим з 19 до 22 год вечора властива агресивність і жорсткість. Люди схильні до цинізму і недовіри. Дуже завзяті в досягненні цілей, егоїстичні і воліють вільні стосунки. Новаторство та ініціативність найвищою мірою проявляється у людей, народжених з 23 год вечора до 4 год ранку. Для цих людей ризик – справа благородна. Живуть емоціями, потребують викиді адреналіну і пристрасному партнері.

 

 

 

 

Я проводила таке дослідження зі старшокласниками

Nз/п

   Ім’я

Дата народження

 Спосіб вираховування

Результат

1

Аліна

05.09.2005

5+9+2+5=21(2+1)

3

2

Катерина

12.11.2004

1+2+1+1+2+4=11(1+1)

2

3

Даша

06.01.2005

6+1+2+5=14(1+4)

5

4

Анастасія

08.05.2005

8+5+2+5=20(2+0)

2

5

Роман

09.05.2005

9+5+2+5=21(2+1)

3

 

 

Також провела анкетування і проаналізувала їх риси характеру по даті народження.

 

  • Чи відповідає ваше число вашому характеру?
  • Як ви думаєте, чи допоможе число краще впізнати людину?

 

  Як не крути, в нашому житті ще багато незвідано і багато нам ще належить дізнатися, як про себе, так і про саме життя.

     3.2. Що символізують числа натурального ряду

     Одиниця — це символ слави і могутності. З цим числом поєднуються упевненість у своїх силах, сміливість і хороб­рість. З числом один пов'язані імена Віра, Наталія, Оксана, Анатолій, Костянтин, Ілля, Ярослав. Число 2 — це символ любові і постійності, це м'якість і тактовність, прагнення згладити гострі кути. Воно перебуває між світлом і холодом, багатством і бідністю. Імена двійки: Іри­на, Олександр, Лідія, Василь, Микола. Люди з цими іменами повинні уникати сварок і суперечок, найбільший успіх їм принесе спільна ро­бота з друзями.

Число 3 у давнину символізувалося трикутником, який представляє минуле, сучасне і майбутнє. Імена трійки: Катери­на, Віктор, Олексій, Дмитро, Федір. Цим людям найкраще займатися наукою, мистецтвом, спортом.

Четвірка в давнину вважалася символом міцності і стійкості. Люди з іменами Ганни, Вадима, Петра, Світлани, Зої можуть мати успіх у науці і техніці. Вони працелюбні, надійні, стійкі і чесні.

Число 5 Піфагор вважав найщасливішим з усіх чи­сел. У старовину це число було символом ризику, енергії і незалеж­ності. Люди з іменами Володимир, Григорій, Валентина, Ніна, Мари­на, Віталій, Сергій — найбільше люблять мандрівки і пригоди. Нерід­ко число 5 притаманне видатним ученим і філософам.

Число 6 Піфагор вважав дивовижним числом. Шість ділиться на 1, 2, 3. Якщо ці числа додати, або помножити, вийде 6. Імена шестір­ки: Галина, Борис, Дарія, Єлизавета, Ігор, Юлія, Тетяна, їх чекає ус­піх у справах і велика популярність у суспільстві, але за умови, що слова будуть співпадати з ділами.

Число 7 вважалося священним числом. Мож­ливо, тому, що людина сприймає світ через 7 отворів у голові: очі, вуха, ніздрі, рот. Люди з числом 7, якщо вони багато трудяться, мо­жуть стати лідерами і вчителями найвищого класу, їхні імена — Іван, Максим, Людмила.

Число 8 древні вважали втіленням надійності, доведеної до до­сконалості. Люди з числом імені 8 — це Ольги, Геннадії, Євгенії, Олени, Андрії, Зінаїди. Вони вміють керувати колективом і можуть досягти успіхів у військовій справі, політиці, бізнесі, вершити великі діла.

Числу 9 в давнину приписували таємничу силу: в одних народів добру, в інших — недобру. Дев'ятка стала символом матеріального успіху. Імена дев'ятки — Надії і Олександри. Вони та­лановиті, користуються авторитетом, можуть стати лідером. Але для цього треба відмовитись від зайвої гордості, егоїзму і бачити гідність в інших людях.

Число 10 — це символ гармонії і повноти. Якщо додати його цифри, вийде один. Тому імена числа 10 такі самі, як імена числа один.


ВИСНОВКИ

    Дізнавшись про виникнення натуральних чисел і дослідивши вплив натуральних чисел на характер людини, можна зробити висновки. Системи запису натуральних чисел народів стародавнього Єгипту, Європи, американських індійців, арабів були різні. Вони вплинули на систему числення якою користуються у всьому світі і сьогодні. Індійці започаткували цю систему , араби розвинули і вдосконалили. Наше життя тісно пов’язане з числами: ну мерологія, гороскопи, години і дати народжень, дні тижня. Дослідивши цю тему, я зробила такі висновки:

       -   долю і характер людини можна визначити за датою народження;

  • спланувати життя;
  • обрати друзів;
  • вибрати професію;
  • уникнути неприємностей.

Кожне натуральне число є важливим у житті людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

Список використаної літератури

  1. І.Я.Перельман, Н.Я. Віленкін. За сторінкамипідручника математики. Посібник для учнів 5—6 класівсередньоїшколи. – М., Просвіта, 2009.
  2. А.Г.Конфорович, Г.М.Андрієвська. Історія розвитку математики (методичні вказівки). – К., Вища школа, 2010.
  3. А.Г.Мерзляк, В.Б.Полонський, М.С.Якір. Математика, 6 клас. – Х., Гімназія, 2006.
  4. Н.Я.Віленкін, А.С.Чесноков, С.І Шварцбурд, В.І.Жохов. Математика, 6 клас. – М., Просвіта, 2001. 
  5. Данило Вальтер . Ну мерологія для початківців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
9 березня 2023
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку