Захід "День Святого Валентина"

Про матеріал
Мета: ознайомити молоде покоління з історією походження свята; виховання поваги до протилежної статі; розвиток духовності у підлітків, естетичного смаку; формування поняття кохання та його особливостей у юнацькому віці; корекція любові до себе, до близьких; навчання мислити і самостійно приймати рішення у різних життєвих ситуаціях. Форма проведеного заходу: конкурсна програма Вік: 14-15 років
Перегляд файлу

 

 

 

Виховний захід до

Дня Святого Валентина

 

 

                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

Мета: ознайомити молоде покоління з історією походження свята; виховання поваги до протилежної статі; розвиток духовності у підлітків, естетичного смаку; формування поняття кохання та його особливостей у юнацькому віці; корекція любові до себе, до близьких; навчання мислити і самостійно приймати рішення у різних життєвих ситуаціях.

Форма проведеного заходу: конкурсна програма

Вік: 14-15 років

Обладнання:  різноманітні символи кохання для прикрашення класу: сердечка, янголята, квіти, повітряні кульки, валентинки з іменами відомих пар, музичне забезпечення, помади

Підготовчий етап:  написати завдання на картках для конкурсу пантоміми.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хід проведення

Ведуча 1: Здравствуйте, благородные дамы и господа! Сегодня мы отмечаем День Святого Валентина! Это праздник друзей и влюблённых. Праздник этот немолод, его отмечали ещё в XV веке.

Ведуча 2: Ви, напевне, не раз чули, як дорослі кажуть про свого чоловіка або дружину: “Моя друга половина”. А чи знаєте ви, звідки з’явився такий вислів? Послухайте, які чудеса відбувалися в стародавній Греції.

    Першою людиною був Андрогін. Але це була дуже незвичайна людина, бо він з’єднував у собі 2 початки – чоловічий і жіночий, тобто раніш не існувало окремо жінок і чоловіків, а був лише Андрогін. І відчув він у собі велику силу і гармонію двох початків, зазнався і осмілився навіть сказати самому Зевсу, що він сильніший і кращий за нього.

    Розгнівався Зевс на Андрогіна і вирішив його покарати, та так, щоб запам’ятали люди надовго цю помсту. Він розділив Андрогіна на 2 половинки – на чоловіка та жінку – і сказав: “Відтепер людина зможе бути щасливою і сильною, тільки якщо знайде свою половинку в житті”. З тої пори люди ходять по землі в пошуках “другої половинки”, іншими словами – коханої людини. Тільки разом вони стають дійсно сильними і щасливими.

Ведуча 1:       Любовь, быть может, – это институт,

Где учится не всякий, кто захочет,

Где Радость и Печаль все дни и ночи

Занятья со студентами ведет.

 Ведуча 2: Отож, пропоную познайомитися із членами нашої приймальної комісії. Протягом конкурсів вони оцінюватимуть вашу участь та активність і вкінці конкурсної програми оголосять результати. Ми запрошуємо вас трохи побути студентами нашого інституту. Кожен отримав половинку  валентинки, на якій написане ім’я відомої особи та його коханої. Я зачитаю вам пари, а ви шукайте один одного.

Адам –Єва

Цезарь-Клеопатра

Ромео-Джульєтта

Леді Діана-Принц Чарльз

Тетяна-Онєгін

Буратіно – Мальвіна

Руслан – Людмила

Ведуча 1: К 14 февраля выпускается множество поздравительных открыток-валентинок, от простых, с трогательными изображениями, до раскладывающихся. А в прежние времена были даже открытки, украшенные золотом и кружевами.

Ведуча 2: Найдавніша валентинка зберігається у Британському музеї в Лондоні. Ця листівка підписана герцогом Орлеанським Чарльзом 1415 року. Водночас, він був ув’язнений і таємно відправив  послання-кохання  своїй дружині.

Ведуча1: Итальянцы считают своим долгом дарить в этот день любимым сладости. Этот день так и называется в Италии – сладкий. Галантные французы первыми ввели у себя любовные послания – четверостишия. В Финляндии и в Эстонии этот день называется Днём друзей. Кроме того, что праздник отмечают влюбленные, просто друзья (независимо от пола) дарят друг другу поздравительные открытки. В магазинах накануне этого праздника продаются разнообразные безделушки, подарочки в виде сердечек.    В Японии проводят конкурс на самое громкое любовное послание. Юноши и девушки поднимаются на помост и по очереди кричат изо всех сил – всё, что хотят, - своему любимому. Победитель получает приз. Англичане посылают любовные послания и своим животным, особенно собакам и лошадям. В Америке в эти дни продается 108 миллионов роз, преимущественно красных, а на конфеты в эти дни тратят 692 миллиона долларов!

Ведуча 2: Ось і визначилися наші пари, дійсно обрані долею. Попросимо майбутніх студентів нашого інституту кохання підійти до нас. Ваш перший екзамен буде називатися «Турнір на честь коханої».

Ведуча 1: Дорогие рыцари! Женщины, как известно, любят ушами. Эта истина не требует доказательств, а требует ласковых слов. За 30 секунд вспомните наиболее изящный комплимент, который вы бы хотели преподнести своей любимой. А чтобы вам было легче, на сцене, рядом с вами ваши дамы. Выбирайте, вспоминайте и по истечении срока мы вас выслушаем.

Ведуча 2: Вміння зрозуміти іншу людину – це велика рідкість в наш час. Але оскільки воно являється невід”ємною складовою для люблячих сердець, ми повинні з’ясувати, наскільки легко вам зрозуміти один одного.

 Ведуча1: Представьте себе такую ситуацию: на другой стороне дороги, по которой постоянно идут машины, вы увидели свою хорошую знакомую. Вам очень хочется пригласить ее... Куда? Узнаете позже. И поскольку она вас слышать не может, вам придется пустить в ход мимику и жесты. Таким образом, наш второй экзамен называется «Пойми меня!».

    Девушки и юноши становятся по разные стороны сцены. «Рыцари» получают карточки с заданиями: «Пригласите ее на охоту, балет, лыжную прогулку, посмотреть боевик, на дискотеку...». Участники по очереди выполняют задание, а члены жюри оценивают. Девушки же должны предположить или угадать, куда их пригласили (весь час неголосно грає весела музика).

Ведуча 1:Тсс! Рассказать вам о женских секретах?

Женщины любят модно одетых,

Вымытых чисто, в хозяйстве умелых,

Вежливых, ловких, талантливых, смелых.

Любят особенно нежно зовущих.

Любят артистов народных и просто

Баскетболистов огромного роста,

Любят веселых, находчивых, шумных,

А иногда – не поверите – умных!

 Ведуча 2: Ваш наступний екзамен називається  "Знання - сила". Всім учасникам задаються так звані «чоловічі » та «жіночі» питання. Бал виграє той, хто перший відповів. Отже, спочатку відповідають наші джентльмени.

 Ведуча 1:1. При вдевании нитки в иголку, что должно быть неподвижно: иголка или нитка? (Иголка)

2. Что такое мелирование? (Окраска отдельных прядей волос)

3. Кладут ли дрожжи в песочное тесто? (Нет)

4. Для чего женщине может понадобиться ацетон? (Для смывания лака с ногтей)

5. Нужно ли смывать краску для волос после их окрашивания? (Да)

6. Как называется небольшая сумочка, в которой хранятся предметы, необходимые для макияжа? (Косметичка)

Ведуча 2: Питання для дівчат:

 1. Де в машині знаходиться карбюратор? (Мотор)

2. Капот на автомобілі  знаходиться зпереду чи ззаду? (зпереду)

3. Що означає поняття «аут» в футболі? ( м”я вийшов за межі поля)

4. Брати Буре грають в футбол чи в хокей ? (в хокей)

5. Яке авто в народі називають «мерин»? ( мерседес)

6. Товари якої фірми мають емблему в формі "галочки"? (Nike)

Ведуча 2: Кохання та поезія - нероздільні. Зараз наші пари стануть поетами. Ви отримаєте аркуші з початком вірша,  який вам треба закінчити.Через  декілька хвилин ви зачитаєте нам свої результати, а журі та глядачі оцінять їх (кожна пара отримує  початок вірша). «В день Святого Валентина вижу странную картину...» В цей час разом із глядачами згадуємо легенду про походження свята. Дізнаємося, хто ж такий був Валентин і чим він прославився.

 Ведуча 1: Итак, следующий  экзамен  называется «  Счастливое лицо в День Святого Валентина». У вас есть бумажные сердца больших размеров. С помощью маленьких сердечек их нужно «разрисовать» так,  чтобы получились глаза, уши, нос, рот  ( для этого конкурса необходимо приготовить большое количество маленьких сердечек,  разложить одинаковое количество их по конвертам и вручить командам. Чтобы сердечки держались на бумаге, можно использовать клей.)

 Ведуча 2:  "Что в имени тебе моем?". Так называется  следующее испытание.  Называются ласковые имена любимых.  Необходимо назвать полное имя. Кто первый – тот и получает бал(если все верно ).

 Женские имена: Лера – Валерия, Люся - Людмила , Ника – Вероника, Гутя – Августина, Дуня – Евдокия, Груша – Аграфена, Лора – Лариса, Маруся – Мария, Рита – Маргарита.

 Мужские имена: Кеша – Иннокентий, Кира – Кирилл, Леня – Леонид, Сема - Семен , Яша – Яков, Сева – Всеволод, Афоня – Афанасий, Жора – Георгий, Слава - Вячеслав.

 Ведуча 2: Ну і нарешті ваш державний екзамен. Всі ми знаємо, що дівчата потребують багато часу для того, щоб зібратися на побачення. Тому зараз наші хлопці спробують допомогти  у цьому своїм чарівним дівчатам.  Тому наш наступний конкурс має назву «Солодкі губки», адже завданням хлопців буде якомога акуратніше та швидше нафарбувати вуста коханої. Кожен отримую помаду.

 Ведуча 1: Заканчивается наш вступительный экзамен. Сейчас приемная комиссия огласит списки принятых в институт. Подошел к концу наш турнир в честь прекрасной любви! Как хорошо, что не кончается сама любовь. И как замечательно быть всю жизнь ее студентом...

    Высоким чувством окрылённый когда-то в давние года,

Придумал кто-то день влюблённых, никак не ведая тогда,

Что станет этот день любимым, желанным праздником в году.

Что Днём Святого Валентина его с почтеньем назовут.

Улыбки и цветы повсюду, в любви признанья вновь и вновь…

Так пусть для всех свершится чудо - пусть миром правит лишь любовь!

Ведуча 2: Хочу любовь провозгласить страною,

   Чтоб все там жили в мире и тепле,

Чтоб начинался гимн её строкою:

"Любовь всего превыше на земле!"

Пусть будет вам любовь великим небом,

Живой водой, насущным хлебом,

Весны призывом, тёплым ветром,

Всем самым лучшим, самым светлым!

1

 

docx
Додано
3 березня 2021
Переглядів
383
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку