Захист Проєкту «Народні свята українців:місяцелік»

Про матеріал
Тема: «Народний календар українця: місяцелік» Тип проєкту: індивідуальний, практично-орієнтований, довготривалий (два місяці). Об’єкт пізнання: народні свята українців протягом року. Мета проєкту: формувати в учнів народознавчі компетентності; розвивати самостійність, творчі здібності; виховувати почуття поваги до звичаїв та традицій своєї країни, своєї родини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великоберезенська ЗОШ І-ІІІ ст.4 клас представляє

Номер слайду 2

Захист Проєкту«Народні свята українців:місяцелік»

Номер слайду 3

Група«Зима»

Номер слайду 4

«…Зимовий цикл свят багатий звичаями й традиціями, які шанують та дотримуються у наших родинах здавна. По наших дослідженнях, ще прапрабабусі вчили колядки й щедрівки, готували кутю та узвар, освячували воду на Йордань. Мій прадідусь зустрів свою кохану, мою прабабусю, на Андріївських вечорницях.»Марійка К.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Група«весна»

Номер слайду 7

«…весною ніби пробуджується все: небо, річки, земля, люди! Хочеться дихати на повні груди чистим кришталевим повітрям. Моя родина шанує весняні свята, адже навесні святкується найвеличніше свято українців-Великдень. Мій рід з великою шаною ставиться до цього свята і я переймаю від рідних усі звичаї та традиції.»Назарик М.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Група«літо»

Номер слайду 10

« Я обожнюю літо не за те, що канікули і безтурботне життя. Я обожнюю літо за ранкові роси, за тонкий запах яблук у садку, за спільну роботу на сінокосі з татком і старшим братом. А ще за чудові свята, коли сім`я має змогу зібратися великою родиною за святковим столом на широкому подвір`ї у садку. Це незабутньо, тому я теж мрію мати велику родину, яка берегтиме усі традиції.»Дем`ян П.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Група«осінь»

Номер слайду 13

« Чи люблю я осінь?... Мені здавалося, що ні. Дощі, сірі та похмурі дні, але коли я поринула у вивчення осінніх народних свят, то зрозуміла, що це чудова пора! Свято врожаю, свято Покрови і ще багато свят, які наповнюються грибним та грушевим ніжним ароматом-кожне свято має свій аромат. Це моя думка і думка моєї бабусі, яка розповіла мені багато прикмет про осінь та інші пори року.»Соломійка Н.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
23 січня 2022
Переглядів
266
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку