1. Якими мікроорганізмами представлена мікрофлора хлібопекарських пресованих дріжджів
а) Saccharomyces cerevisiae б) Ascomycetes
в) Saccharomyces minor
2. Клітини дріжджів мають форми
а) Кругліб) Овальні
в) Яйцеподібніг) Трикутні
3. Яким способом розмножуються дріжджі Saccharomyces cerevisiae
а) Статевимб) Поділом клітини павпіл
в) Брунькуваннямг) Спороутворенням
4. Які дріжджі використовують у хлібопекарській промисловості
а) Низового бродіння б) Верхового бродіння
в) Загального бродіння
5. Дріжджі S cerevisiae володіють здатністю
а) зброджувати цукри при недостачіб) окислювати цукри в циклі дихання
кисню
в) зброджувати крохмальг) зброджувати клітковину
6. Джерелом азоту для дріжджів є:
а) амінокислотиб) амонійні солі
в) СО2г) всі відповіді правильні
7. Якщо колонії дріжджів маслянисті і складчасто-шорсткі горбисті то це свідчить про те, що
а) дріжджі володіють пониженоюб) дріжджі молоді та активні бродильною активністю.
в) дріжджі володіють підвищеноюг) дріжджі зрілі
бродильною активністю
8. Які представники молочнокислих бактерій допускаються у мікрофлорі дріжджів пресованих
а) Leuconostoс mesenteroidesб) Leuconostoc agglutinans
в) Pseudomonas fluorescensг) Baccillus subtilis
9. Які представники бактеріальної мікрофлори знижують якість дріжджів
а) Proteus vulgarisб) Escherichia coli
в) Micrococcusг) Saccharomyces cerevisiae
10. Наявність гнилісних бактерій в пресованих дріжджах
а) допускається в кількості 35% б) не допускається
в) допускаються тільки Baccillus subtilis
5%
11. Які мікроорганізми розвиваються у дріжджах при порушенні умов зберігання?
а) Pseudomonas fluorescensб) Candida krusei
в) Aspergillusг) Penicillium
1. а в (5 балів) |
2. б в (5 балів) |
3. в (5 балів) |
4. б (5 балів) |
5. а б (5 балів) |
6. а б (5 балів) |
7. а (5 балів) |
8. а б (5 балів) |
9. а б в (5 балів) |
10. б (5 балів) |
11. в г (5 балів) |
|