Тест до лабораторної роботи "Дріжджі"

Про матеріал
Тест до лабораторної роботи "Дріжджі хлібопекарські" для студентів спеціальності 181 Харчові технології з предмету "Технічна мікробіологія"
Перегляд файлу

image

1.          Якими мікроорганізмами представлена мікрофлора хлібопекарських пресованих дріжджів

image                 а) Saccharomyces cerevisiae                                        image     б) Ascomycetes

в) Saccharomyces minor

2.          Клітини дріжджів мають форми

imageimageа) Кругліб) Овальні

в) Яйцеподібніг) Трикутні

3.          Яким способом розмножуються дріжджі Saccharomyces cerevisiae

imageimageа) Статевимб) Поділом клітини павпіл

в) Брунькуваннямг) Спороутворенням

4.          Які дріжджі використовують у хлібопекарській промисловості

image                а) Низового бродіння                                                     image      б) Верхового бродіння

в) Загального бродіння

5.          Дріжджі S cerevisiae володіють здатністю

imageimageа) зброджувати цукри при недостачіб) окислювати цукри в циклі дихання

кисню

в) зброджувати крохмальг) зброджувати клітковину

6.          Джерелом азоту для дріжджів є:

imageimageа) амінокислотиб) амонійні солі

в) СО2г) всі відповіді правильні

7.          Якщо колонії дріжджів маслянисті і складчасто-шорсткі горбисті то це свідчить про те, що

imageimageа) дріжджі володіють пониженоюб) дріжджі молоді та активні бродильною активністю.

в) дріжджі володіють підвищеноюг) дріжджі зрілі

бродильною активністю

8.          Які представники молочнокислих бактерій допускаються у мікрофлорі дріжджів пресованих

imageimageа) Leuconostoс mesenteroidesб) Leuconostoc agglutinans

в) Pseudomonas fluorescensг) Baccillus subtilis

9.          Які представники бактеріальної мікрофлори знижують якість дріжджів

imageimageа) Proteus vulgarisб) Escherichia coli

в) Micrococcusг) Saccharomyces cerevisiae

10.      Наявність гнилісних бактерій в пресованих дріжджах

image                  а) допускається в кількості 35%                              image       б) не допускається

в) допускаються тільки Baccillus subtilis

5%

11.      Які мікроорганізми розвиваються у дріжджах при порушенні умов зберігання?

imageimageа) Pseudomonas fluorescensб) Candida krusei

в) Aspergillusг) Penicillium

Ключ до тесту

1. а в (5 балів)

2. б в (5 балів)

3. в (5 балів)

4. б (5 балів)

5. а б (5 балів)

6. а б (5 балів)

7. а (5 балів)

8. а б (5 балів)

9. а б в (5 балів)

10. б (5 балів)

11. в г (5 балів)

 

 

pdf
Додано
25 червня 2020
Переглядів
561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку