Заняття з елементами тренінгу «Здоров’я – цінність нашого життя»

Про матеріал
Інформація про сутність понять „здоров’я”, „здоровий спосіб життя” та розкриття факторів, що впливають на здоровий спосіб життя. Сприяння формуванню у дітей свідомого та відповідального ставлення до власного здоров’я як однієї з найважливіших життєвих цінностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАНЯТТЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУЗдоров’я – цінність нашого життя

Номер слайду 2

Знайомство Уявіть собі, що сьогодні ми з вами вирішили провести у класі «День здоров’я». Давайте зараз поміркуємо про те, що кожен із вас міг би принести для цього дня…Отже, кожен повинен назвати своє ім’я, а те що він принесе, має починатися на першу літеру його імені . Наприклад: «Мене звати Яна – я принесу яблука».- У чому користь того, що ви назвали?

Номер слайду 3

Мозковий штурм «Здоров’я - це…»

Номер слайду 4

Негативний вплив наркотиків, алкоголю, куріння на людину

Номер слайду 5

Позитивний вплив спорту, гігієни

Номер слайду 6

Здоров’я – це такий стан організму людини, коли функції його органів і систем зрівноважені із зовнішнім середовищем і відсутні будь-які хворобливі зміни.“Здоров’я – це стан повного фізичного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб або фізичних вад”. Здорова людина – це така людина, яка життєрадісно й охоче виконує обов’язки, які покладає на неї життя та повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності.

Номер слайду 7

Здоровий спосіб життя – це такий спосіб життя, який зберігає і поліпшує здоров’я.

Номер слайду 8

Вправа „Кроки до здорового способу життя”Напишіть дії та приклади поведінки, які на вашу думку сприяють здоровому способу життя. Час виконання вправи– 4 хвилини.

Номер слайду 9

Вправа «Зроби вибір»Прочитайте ситуації, проаналізуйте і запропонуйте власний варіант їх розв’язання. Ситуація 1. Одного разу в шкільному туалеті старший за віком учень запропонував вам цигарку. Ви відмовились. Тоді він почав насміхатися з вас, говорячи при цьому, що «ти ще малий» тощо. Ви дуже обурені ще й тому, що поряд стоять важливі для вас люди, однолітки. Ваша поведінка. Ситуація 2. Ви разом зі своєю подругою на дні народженні у приятеля. Усі розмовляють, розважаються. Один із товаришів каже, що хорошого настрою недостатньо, і дістає пляшку з вином. Він активно починає пропонувати всім випити. Вам налили чарку. Ваша подруга просить вас не пити, а всі навкруги наполягають випити: «Тобі що, слабо?». Як ви поведетесь?

Номер слайду 10

Обговорення ситуацій1. Чи важко було відмовитись від пропозиції випити чи закурити?2. До чого могло призвести вживання алкоголю та куріння?3. Що допомогло вам відмовитись від вживання наркотичних речовин?4. Чи вважаєте ви, що вживання наркотичних речовин – особиста справа кожної людини?5. Що втрачає людина, коли починає вживати наркотичні речовини?

Номер слайду 11

Вправа “Силует”Візьміть листок паперу, складіть його навпіл і витинайте голову, шию, руки, тулуб і ноги, розгорніть аркуш - утворився силуєт людини.- Уявіть на кілька хвилин, що ця паперова фігура символізує ваше тіло. Відчуйте кожну частину власного тіла, наскільки вона здорова, наскільки гарно себе почуває. Зверніть увагу на первісний стан фігурки. Вона чиста, гладенька, ціла. Візьміть фломастер чорного кольору і проведіть лінії по фігурі. Тепер зімніть її та знову розкрийте.

Номер слайду 12

Обговорення вправи- Чи змінився стан фігури?- Чи можна її зробити такою, якою вона була спочатку?Що ви відчули, коли отримали свою модель зруйнованою?Чи можливо відновити те, що вже зруйновано?Чи буде це мати той самий вигляд?Що легше – запобігти руйнуванню здоров’я чи відновити його?

Номер слайду 13

Від нас самих залежить, що ми оберемо – шлях до здоров’я чи навпаки – шлях від здоров’я. Але не лише шкідливі речовини впливають на наше здоров’я, а й хвороби: інфекційні і неінфекційні. Тому слід бути уважними і дотримуватись певних правил, щоб запобігти зараженню. Здоров’я − це великий дар. Бережіть своє здоров’я!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
26 жовтня 2022
Переглядів
375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку