ЗАПИТАННЯ І ЗАВДАННЯ ДЛЯ ПОВТОРЕННЯ
З теми « ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ З ЯЄЦЬ»
-
Які поживні речовини містяться в яйці?
-
Як класифікуються яйця за терміном зберігання?
-
Які страви готують з меланжу?
-
Чому сирі яйця засвоюються гірше, ніж варені?
-
Які яйця належать до дієтичних, а які – до столових?
-
Які продукти переробки яєць використовують на підприємствах масового харчування? Дайте їм характеристику.
-
Як підготувати до теплої кулінарної обробки яйця, меланж, яєчний порошок?
-
Які способи теплової обробки використовують при смаженні яєць ?
-
Які загальні правила смаження яєць ?
-
Чим відрізняються способи варіння яєць? Як використовують варені яйця?
-
Де використовують і як подають яйця , зварені без шкарлупи?
-
Чому яйця треба варити при помірному кипінні?
-
Як приготувати і подати яєчню натуральну?
-
Чому при приготуванні яєчні натуральної жовток не посипають сіллю?
-
З якими гарнірами готують яєчню?
-
Як підготувати продукти, які використовують на гарнір до яєчні ?
-
Назвати основні правила приготування яєчні з гарніром?
-
Чому яєчню краще смажити на вершковому маслі ?
-
Складіть технологічну схему приготування яєчні натуральної.
-
Чому при приготуванні яєчні з м`ясними продуктами краще не використовувати копчені ковбаси ?
-
Які вимоги до якості страв з яєць?
-
Чому страви з яєць не підлягають зберіганню?
-
Які правила подачі яєчн інатуральної, з гарніром ?