Застосування ІКТ на уроках розвитку критичного мислення.

Про матеріал
В статті описано які інструменти ІКТ я використовую під час проведення уроків розвитку критичного мислення.
Перегляд файлу

Застосування ІКТ на уроках розвитку критичного мислення.

Щоб зекономити час на уроці та мати  змогу створити емоційне ставлення до навчальної інформації використовую презентацій  POWER POINT, це  підвищує ступінь наочності. В  редактором WORD  підготую картки із завданнями, а прогамі EXCEL та FNGraph будувати графіки функцій та лдіаграми,з ображуємо геометричні фігури.

Під час уроку в процесі вивчення нового матеріалу, знайомства з планіметричними і стереометричними об’єктами організовую роботу учнів з використанням програми Geogebra (, де учні зможуть самостійно побудувати потрібну фігуру, спираючись на власний досвід та теоретичні основи і досліджувати її властивості. Також пропоную  самостійну дослідницьку роботу, експерементуючи з фігурами, та колективно обговорити результати. Для розв’язування прикладних задач можливим є перейти до роботи в парах, використовуючи віртуальний конструктор Geogebra [4]. Щораз змінюючи ролі учнів в парах, без актичної участі вчителя, однак з використанням заздалегідь підготовлених ним правил-орієнтирів та динамічних рисунків, учні самостійно “відкривають” для себе алгоритми розв’язання задач, виправляючи помилки один одного. Роль вчителя на такому занятті полягає в підтримці активного ритму урокута  допомозі  у роботі.

Під час проєктної роботи використовуємо сервіси GOOGLE, які дозволяють виконувати роботу синхронно та знаходячись на відстані від інших членів команди.

Для перевірки засвоєного матеріалу проводжу комп'ютерне тестування. Тут у нагоді стануть такі програми My Test та інтернет платформи  Kahoot!, «Всеосвіта» та «На урок!», OnlineTestPad.

При застосуванні ІКТ реалізуються основні принципи активізації пізнавальної діяльності, на 1,5 % підвищується обсяг виконуваної роботи, збільшується зміна видів навчальної діяльності. За рахунок цього в учня формується позитивна мотивація засвоєння знань, розвивається асоціативне, критичне мислення, удосконалюються математичні, конструкторські та комбінаторні здібності, пам'ять, просторова уява, увага, моторика, створюється гарний настрій.

 

docx
Додано
9 листопада 2022
Переглядів
758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку