Застосування кисню та його біологічна роль

Про матеріал
Мета: розширити і поглибити знання учнів про Оксиген як хімічний елемент та кисень як просту речовину; з'ясувати основні галузі, що використовують кисень; сприяти розвитку в учнів екологічної культури; виховувати дбайливе ставлення до свого здоров’я, до навколишнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Тема: Застосування кисню та його біологічна роль Мета: розширити і поглибити знання учнів про Оксиген як хімічний елемент та кисень як просту речовину; з'ясувати основні галузі, що використовують кисень; сприяти розвитку в учнів екологічної культури; виховувати дбайливе ставлення до свого здоров’я, до навколишнього середовища.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Прістлі запалив свічку, вніс її у скляну посудину, куди посадив маленьку мишку, і щільно закрив її скляним ковпаком. Деякий час свічка горіла, потім згасла, а мишка дуже швидко загинула. « Повітря може псуватися, коли в ньому щось згоряє,» - подумав Прістлі. Поясніть, чому повітря зіпсувалося і мишка загинула ?

Номер слайду 15

Прістлі продовжував свої досліди. Він поставив під скляний ковпак горщик із квітами й запалив поряд свічку. Свічка згасла. Минуло декілька годин, а рослина ніяк не змінилася. Вчений залишив усе на підвіконні на сонці до наступного дня . Уранці він побачив, що квітка не змінилася. Запалив свічку , вона горіла. Чому квітка не загинула ?

Номер слайду 16

Звичайно Прістлі на цьому не припинив дослідження. Він поставив під скляний ковпак горщик з квітами і посадив маленьку мишку. Як ви думаєте, що він побачив через деякий час ?

Номер слайду 17

Чому риба викинута на берег, швидко гине, навіть якщо її весь час обливалиють водою?

Номер слайду 18

Чому в акваріум не можна наливати кип’ячену воду?

Номер слайду 19

Чому людина не може жити без повітря, але не може довго дихати чистим киснем. Як ви гадаєте, чому? Вас відправляють у космос. Необхідно взяти із собою речовину, яка була б у космосі джерелом теплоти, води та кисню. Що ж ви візьмете із собою? •

Номер слайду 20

Чому артеріальна кров має яскраво- червоний колір, а венозна кров – вишнево-червоний колір?

pptx
Додано
5 серпня 2019
Переглядів
2977
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку