Застосування он-лайн конструкторів тестів під час вивчення англійської мови

Про матеріал
Досвід роботи з он-лайн конструкторами тестів під час вивчення англійської мови.
Перегляд файлу

Тема: Застосування он-лайн конструкторів тестів під час вивчення англійської мови


 


                         Діти не навчаються, якщо просто сидять і слухають.

                         Вони повинні говорити про те, що вони вивчають,

                         рефлексувати та зіставляти нові знання з попереднім досвідом.

                         Те, що ви викладаєте, має стати частиною самих учнів.

                                                                                           Стівен Ерман

      За останні роки в нашому суспільстві відбулось багато змін. Коронавірус…. Пандемія…..Війна……. Все це призвело до того, що інформаційні технології стали невід’ємною частиною нашого життя, вони значною мірою визначають весь подальший економічний та суспільний розвиток людства. У цих умовах якісних змін вимагає й система навчання. Актуальність даного питання має місце у сучасному освітньому середовищі, адже нині якісне викладання дисциплін не може здійснюватися без використання засобів і можливостей, які надають комп’ютерні технології та Інтернет. Вони дають змогу краще подати матеріал, зробити його більш цікавим, швидко перевірити знання та підвищити інтерес до навчання.

     В своїй розробці хочу поділитись досвідом використання платформ, таких як Liveworksheets, LearningApps, Online Test Pad під час вивчення англійської мови. Охарактеризовані різні види вправ, які можна розробити за допомогою платформ і використовувати для перевірки знань чи просто під час уроку в будь-якій формі навчання: денній, змішаній, дистанційній. Вибір конкретного інструмента залежить від цілей та завдань. Також перевага в тім, що всі ці сервіси є безкоштовними.

Мета і завдання досвіду: проаналізувати можливості різних інтернет платформ та застосування он-лайн сервісів для контролю знань з англійської мови.

Короткий опис он-лайн сервісів на уроках англійської мови

Online Test Padбезкоштовний конструктор, за допомогою якого можна створити тести, кросворди, сканворди, логічні ігри, діалоги, аудіювання. За результатами одразу можна надати рекомендації. Крім цього, Online Test Pad пропонує тести з різних областей науки.

    Функції онлайн-конструктора дозволяють реалізувати в онлайні тест будь-якого рівня складності. Конструктор тестів передбачає варіанти 14 типів питань, в тому числі: встановлення послідовності, заповнення пропусків, послідовне виключення, диктант, мультівибор або вибір одного рішення, введення чисел і тексту, додавання файлів. Online Test Pad дозволяє учням підготуватися до ДПА та ЗНО з усіх предметів. Сервіс може бути використаний на будь-якому етапі уроку: для введення, тренування, закріплення матеріалу з предмета, систематизації знань. Вчитель може використовувати готові завдання, наявні в базі даних, або сформувати тести самостійно.

Переваги платформи  OnlineTestPad

  1. Зручне складання й редагування питань і відповідей завдань, в режимі онлайн;
  2. Гнучке налаштування завдань дозволяє вказувати кількість питань, організовувати фільтрацію питань, об’єднувати питання з різних тестів (дисциплін) в одному завданні;
  3. Ввімкнення таймера – тестування онлайн закінчується після закінчення зазначеного часу;
  4. Налаштування інтерфейсу тестових завдань – дозволяє налаштовувати зміст виведення на екран, таких як номери питань, результатів відповідей, відповідь одним кліком або кнопкою;
  5. Перегляд результатів містить: прізвище учня, кількість допущених помилок з їх деталізацією, час початку іспиту, час закінчення. Результати іспиту зберігаються в системі 30 днів після їх здачі.

Liveworksheetsце платформа за допомогою якої можна створювати інтерактивні робочі аркуші на будь-якій мові. Також на даній платформі розміщена велика кількість вже готових інтерактивних аркушів, з різних предметів. Для того, щоб поділитися з учнем інтерактивним аркушем, потрібно скопіювати посилання і надіслати його.

Завдання, які можливо додавати до свого робочого аркуша:

  • додавання текстових полів для введення тексту;
  • вибір правильної відповіді;
  • вікторина з вибором правильної відповіді;
  • зіставлення;
  • перетягування правильної відповіді;
  • завдання на прослуховування;
  •  завдання на вимову;
  • відкриті питання;
  • додавання mp3 файлів;
  • додавання відео з YouTube;
  • додавання посилань.

LearningApps – загальнодоступний безкоштовний он-лайн сервіс, заснований на роботі з готовими шаблонами-заготовками для заповнення, призначений для створення інтерактивних завдань різного рівня складності, тематики та формату. Тематика створення завдань у цьому ресурсі доволі різноманітна. Категорії можливих завдань можна умовно поділити на такі типи: вибір, послідовність, розподіл, заповнення, інструменти, кросворд, знайти пару, он-лайн ігри та інше. Категорії завдань розташовані у вигляді візуально зручної сітки зображень, на якій також можна можна побачити рейтинг  категорії завдання відповідно до кількості разів використання цього шаблону іншими користувачами. Клацнувши на зображення значка категорії вправи, ми переходимо у режим безпосередньої її розробки. Для цього треба заповнити форму шаблону, обираючи потрібні елементи.

Широкий спектр онлайн сервісів надає можливість організовувати різнорівневий контроль знань. Принципи використання розглянутих сервісів подібні, тому кожен вчитель має змогу вибрати оптимальний шлях забезпечення процесу контролю знань учнів під час будь-якого виду контролю. Онлайн-сервіси зі створення та публікування тестів як перспективна педагогічна технологія обов’язково знайде своє місце як у традиційній системі навчання, так і в системі самоосвіти.

 

Список використаних джерел:

  1.  Маркус Н.В. Особливості застосування інформаційних технологій як засобу гуманізації навчання молодших школярів // Оновлення змісту, форм та методів навчання і виховання.
  2. Владімірова Л. П. Нові інформаційні технології в навчанні іноземним мовам Л. П. Владімірова // http: // virtlab. ioso. ru/ method. Htm. – С. 23.
  3. Гаврилов Б. В. Плюси й мінуси комп'ютеризованого навчання іноземним мовам / Б. В. Гаврилов // http: //linguact. hyperlink. ru/ articles /gavrilov. html. – С. 7-8.
  4. Посилання на мою презентацію https://docs.google.com/presentation
docx
Додано
1 квітня 2023
Переглядів
224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку