Завдання для формування логічної складової математичної компетентності

Про матеріал
Завдання для формування логічної складової математичної компетентності допомагають урізноманітнювати роботу дітей на уроках математики, розвивати логічне мислення у школярів.
Перегляд файлу

Завдання для формування логічної складової математичної компетентності:

  1.               У Олега, Гени, Василька, Толі і Мишка були три барабани і дві труби.

Який музичний інструмент був у кожного хлопчика, якщо у Гени і Василька, а також у Олега і Толі були різні інструменти, а у Гени і Олега - як у Мишка?

2.Які три числа, якщо їх скласти або перемножити, дають один і той же результат?

3.Іванко живе вище Петрика, але нижче Семена, а Миколка живе нижче Петрика. На якому поверсі чотириповерхового будинку живе кожен з них?

4.У родині четверо дітей, їм 5, 8, 13 і 15 років, а звуть їх Таня, Юра, Світлана і Олена. Скільки років кожному з них, якщо одна дівчинка ходить в дитячий садок, Таня старша, ніж Юра, а сума років Тані і Світлани ділиться на 3?

5.За книгу заплатили одну гривню і ще половину. Скільки коштує книга?

6.Кожну хвилину від колоди відпилюють метровий шматок. За скільки хвилин розпиляють на такі шматки колоду довжиною 6 метрів?

7.У шкільному буфеті Наталя, Яна і Олена купували тістечка - бісквітне з варенням, бісквітне з кремом і трубочку з кремом. Хто що купив, якщо кожна дівчинка з'їла по одному тістечку, Яна і Олена люблять тістечка з кремом, а Наталя і Олена купили собі по бісквітному тістечку?

8.У трьох подружок - Віки, Ані і Олени - дуже красиві куртки - зелена та жовта з капюшонами і зелена без капюшона. У кого яка куртка, якщо Аня і Олена ходять з капюшонами, а у Ані і Віки куртки зеленого кольору?

9.Бегемот важче носорога, а носоріг важче бика. Хто з цих звірів найлегший?

10. У Петрика, Сашка, Тараса було два рюкзаки та один портфель.

У кого з хлопчиків який предмет був, якщо відомо, що у Петрика і Сашка були однакові речі ?

11.У Марини, Каті і Наді було дві ручки та один олівець. Яке письмове приладдя було у кожної дівчинки, якщо у Каті та  Наді були різні речі?

12.Мишко, Миколка і Настя вирішили допомогти мамі зібрати урожай - смородину, аґрус і вишню. Кожен з них збирав щось одне. Хто що збирав, якщо відомо, що найбільше було зібрано смородини, Мишко не збирав агрус, а Мишко та Миколка удвох набрали ягід менше, ніж Настя?

 

docx
Додано
28 травня 2022
Переглядів
314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку