Завдання для перевірки розуміння видів юридичної відповідальності

Про матеріал
Завдання містять 2 варіанти для перевірки розуміння видів юридичної відповідальності учнями
Перегляд файлу

  Вапіант 1

1.— відповідальність працівника за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації (компенсація за завдану шкоду у грошовій формі).

 2.— відповідальність у вигляді відшкодування завданої шкоди, збитків, яка застосовується за порушення майнових або особистих немайнових прав (можуть нести як фізичні, так і юридичні особи, в тому числі за невиконання, неналежне виконання зобов’язань у формі відшкодування збитків, штрафів, пені, компенсації моральної шкоди, відновлення порушених прав тощо).

3.-відповідальність настає в разі порушення встановлених норм кримінального процесу (наприклад, заміна підписки про невиїзд на взяття під варту тощо).

4.. — покладення на порушників адміністративних стягнень, передбачених законодавством за порушення норм адміністративного права (застосовується   у формі штрафу, адміністративного арешту, позбавлення спеціального права, конфіскації чи вилучення предмета…)

5.— це відповідальність народних депутатів України, Президента України, посадових осіб та державних органів за порушення норм Конституції (наприклад, втрата депутатського мандата через порушення вимог щодо несумісності, усунення Президента з поста завдяки імпічменту в разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину, звільнення з посади, розпуск парламенту).

6— за скоєння міжнародних злочинів (встановлюється на основі норм міжнародного права й здійснюється на сьогодні за рішенням Міжнародного кримінального суду щодо фізичних осіб)

  7.— настає за порушення трудової дисципліни у формі дисциплінарних стягнень за рішенням керівництва підприємства (застосовується до робітника  у формі догани або звільнення)

8— застосування кримінального покарання до фізичних осіб, винних у вчиненні злочину (застосовується лише в судовому порядку у формі штрафу, позбавлення волі на певний строк, конфіскації майна, громадських або виправних робіт, позбавлення спеціального звання чи рангу, арешту, довічного позбавлення волі тощо).

 

 

 

 Варіант 2

 1.— відповідальність у вигляді відшкодування завданої шкоди, збитків, яка застосовується за порушення майнових або особистих немайнових прав (можуть нести як фізичні, так і юридичні особи, в тому числі за невиконання, неналежне виконання зобов’язань у формі відшкодування збитків, штрафів, пені, компенсації моральної шкоди, відновлення порушених прав тощо).

2. — відповідальність працівника за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації (компенсація за завдану шкоду у грошовій формі

3.— це відповідальність народних депутатів України, Президента України, посадових осіб та державних органів за порушення норм Конституції (наприклад, втрата депутатського мандата через порушення вимог щодо несумісності, усунення Президента з поста завдяки імпічменту в разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину, звільнення з посади, розпуск парламенту).

4.— за скоєння міжнародних злочинів (встановлюється на основі норм міжнародного права й здійснюється на сьогодні за рішенням Міжнародного кримінального суду щодо фізичних осіб)

 5 — настає за порушення трудової дисципліни у формі дисциплінарних стягнень за рішенням керівництва підприємства (застосовується до робітника  у формі догани або звільнення)

6— покладення на порушників адміністративних стягнень, передбачених законодавством за порушення норм адміністративного права (застосовується   у формі штрафу, адміністративного арешту, позбавлення спеціального права, конфіскації чи вилучення предмета…)

7— застосування кримінального покарання до фізичних осіб, винних у вчиненні злочину (застосовується лише в судовому порядку у формі штрафу, позбавлення волі на певний строк, конфіскації майна, громадських або виправних робіт, позбавлення спеціального звання чи рангу, арешту, довічного позбавлення волі тощо).

8-відповідальність настає в разі порушення встановлених норм кримінального процесу (наприклад, заміна підписки про невиїзд на взяття під варту тощо).

 

 

docx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
1211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку