завдання з історії 6 клас інклюзія

Про матеріал
Завдання для дітей ООП. Історія 6 клас. Містить цікаві завдання з картинкам
Перегляд файлу

Тема: Цивілізації Дворіччя

1.Постав галочки біля зображення тих продуктів, які вирощували у Дворіччі.

Розмальовка «Огірок» (15 фото)

Розмальовка часник

Розмальовка пшениця | Розмальовки для дітей друк онлайн

Розмальовка квасоля

Розмальовка Банан Розмальовки - Розмальовка Крута

Розмальовка Помідор | Розмальовки для дітей друк онлайн

Розмальовка з цибулею (30 фото)

Розмальовка Баклажан | Розмальовки для дітей друк онлайн

 

МАТЕРІЛ ДЛЯ ЧИТАННЯ

Землеробство неможливе без зрошення — іригаційне, в основному для захисту полів. Зернові врожаї збирали два-три рази на рік.Вирощували ячмінь, просо, пшеницю, льон, часник, цибулю, огірки, квасолю, горох, баклажани, фінікову пальму

2.Робота з контурною картою

http://kovtunenko.at.ua/_ph/7/2/321857227.jpg?1666282361

 

Хаммурапі народився близько 1810 р. до н.е. у месопотамському місті Вавилоні. Його батько, Син-Мубалліт, був вавилонським царем. Хоча про молодість Хаммурапі невідомо багато, його виховували як спадкоємця престолу. Він був войовничим полководцем, який належав до племені амореїв. Вони відвоювали у конкурентів північну частину Месопотамії, і створили державу зі столицею Вавилон. Так почалася історія правління великого царя Хаммурапі.

 

 

Правління царя Хаммурапі (1792-1750 роки до н.е.)

Коли Хаммурапі виповнилося 18 років, батько сильно захворів. Незабаром його батько помер і молодий Хаммурапі був коронований царем міста-держави Вавилон. У цей час Вавилон був досить маленьким царством. Навколо Вавилону було багато інших великих королівств, включаючи Ассирію, Марі, Ларсу і Ешнунну. Тепер робота Хаммурапі полягала в забезпеченні безпеки і розвитку держави.

Хаммурапі чудово орієнтувався в ситуації в країні, що стало відмінним плацдармом для початку його діяльності.  Хаммурапі працював над поліпшенням оборони та інфраструктури міста. Він зміцнив міські стіни, вдосконалив систему зрошення міста і побудував нові боги для храмів. Місто стало процвітаючим і зростало при владі.

Після декількох років будівництва, мир у державі Хаммурапі закінчився. Потужне царство Елам вторглося в Месопотамію і завоювало царство Ешнунна. Місто Вавилон було наступним на їхньому шляху. Хаммурапі закликав свого соратника Ларси допомогти, а потім зібрав свою армію для боротьби з еламітами.

Хаммурапі та його армія зіткнулися з еламітами. Він очікував прибуття армії з Ларси, але цього не відбулося. Проте Хаммурапі зробив хорошу роботу з підготовки Вавилону до бою. Його армія розгромила еламітів.

 

 

Заснування імперії

Після перемоги над еламітами Хаммурапі звернув увагу на свого колишнього союзника Ларса. Він не був щасливий, що вони його зрадили. Він вторгся до Ларса і взяв під свій контроль міста. Потім він повернув свою армію на північ і почав завойовувати більше міст і народів. Незабаром Хаммурапі контролював всю Месопотамію. Він створив першу Вавилонську імперію і став царем “чотирьох частин світу”.

Як тільки Хаммурапі підкорив Месопотамію, він не вважав свою роботу виконаною. Він хотів поліпшити життя для всіх людей у ​​своєму царстві. Він розпочав багато реформ і будівельних проектів. Він побудував нові канали, акведуки і храми по всій землі.

Сьогодні Хаммурапі найвідоміший за прийняття законів під назвою Кодекс Хаммурапі. Ці закони були висічені в кам’яних колонах, які називалися стелами, які кожен міг читати. Законів було 282.

При владі Хаммурапі пробув 43 роки і помер в 1750 році до н.е. Він залишив своєму синові Самсу-ілуну процвітаючу державу.

 

 

Хаммурапі: цікаві факти

Він був працьовитим і особисто брав участь в управлінні багатьма своїми будівельними проектами.

Його ім’я означає “родич – цілитель”.

Щоб відповісти на питання, яким був цар Хаммурапі, то слід врахувати, що завдяки своєму гострому розуму, чудовій підготовці та хитрості він зумів створити велику, міцну державу, взявши під контроль більшу частину Месопотамії, а також Ассирію. Діяльність Хаммурапі була настільки масштабною, що в його руках була зосереджена влада над більшою частиною Дворіччя. Йому вдалося привести в порядок і добитися успіху у внутрішній і зовнішній політиці, економічній системі, військовому ремеслі, скотарстві та землеробстві.

Час правління Хаммурапі приніс в країну нові методи зрошення землі, використовувалася плавка металів, створювалася більш досконала металева зброя. Однак найважливіші реформи стосувалися централізації царської влади, її зміцнення.

docx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
817
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку