"Збалансоване харчування – запорука здорового життя". Навчальний проект Презентація Хімія

Про матеріал
Навчальний проект презентація з хімії на тему: Збалансоване харчування – запорука здорового життя. Містить інформацію про збалансоване харчування, якісні ілюстрації тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збалансоване харчування – запорука здорового життя

Номер слайду 2

Що таке збалансоване харчування? Збалансоване харчування – це правильно організоване і своєчасне постачання організму добре приготовленої, калорійної і смачної їжі, яка містить оптимальну кількість різних речовин, необхідних для його розвитку і функціонування. Синоніми: «раціональне», «правильне», «оптимальне», «адекватне», «науково обґрунтоване».

Номер слайду 3

Якісний і кількісний склад їжіОрганізм людини для нормального функціонування щоденно має споживати 60 корисних речовин і 12 вітамінів, 60, мінеральних речовин, 12 амінокислот і 8 жирних кислот. Кількісне співвідношення білків, жирів, вуглеводів повинно дорівнювати 1:1:4, з енергетичної цінності добового раціону.

Номер слайду 4

Мінеральні речовини. Натрій (Nа): важливий для обміну речовин в організмі. Калій (К): бере участь у забезпеченні діяльності органів кровообігу, в обміні речовин. Залізо (Fе): сприяє процесам кровотворення. Кальцій (Са): бере участь у формуванні скелета, є основою твердих тканин зубів; дуже важливий для зсідання крові. Фосфор (Р): необхідний для забезпечення організму енергією, нормального розвитку і функціонування мозку. Магній (Мg): необхідний для функціонування скелетних м’язів. Йод (І):важливий для роботи щитовидної залози. Цинк (Zn): потрібний для формування кісток і зубів. .

Номер слайду 5

Вітаміни. Вітамін А: риба, морепродукти, печінка, масло, шпинат. Забезпечує нормальний стан шкіри, зубів, забезпечує покращення зору, є вітаміном росту. Вітамін С: шипшина, солодкий перець, капуста, обліпиха. Нормалізує роботу імунної системи. Вітаміни групи В: рис, м’ясо, овочі, молоко, яйця, броколі. Нормалізує обмін речовин, покращує травлення і пам’ять, позитивно впливає на нервову систему, укріпляє нігті. Вітамін D: печінка, риба, ікра, яйця, масло, риб’ячий жир. Необхідний для регуляції рівня кальцію та фосфору в крові та тканинах, крім участі в роботі кісткової системи, вітамін Д також впливає на роботу імунної та ендокринної системи.

Номер слайду 6

Харчова піраміда. Молочні продукти:2-3 порції. М‘ясо, риба, яйця, боби і горіхи:2-3 порції. Овочів: 3-5 порцій. Фруктів: 3-4 порції. Хлібобулочні вироби і крупи: 6-11 порцій. Масло, олію та солодощі вживати рідше та менше.

Номер слайду 7

pptx
Додав(-ла)
Ш Анатолій
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Презентації
Додано
19 травня
Переглядів
112
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку