"Збережемо першоцвіти".Матеріали до уроків з природознавства для учнів 1-4 класів.

Про матеріал
Запропонований матеріал можна використовувати на уроках з природознавства , ЯДС та виховних годинах у початкових класах.
Перегляд файлу

Білоцвіт      весняний

Image result for білоцвіт весняний

      В народі цю квітку називають скороспілка весняна, лісовий нарцис, жовтка. Ці назви вказують на те, що квітка розцвітає однією з перших на початку весни та на наявність у неї жовтих вкраплень на пелюстках.

Горицвіт     весняний

https://likarski-roslini.net.ua/wp-content/uploads/2014/06/travyan%D1%96-zbori-z-goricv%D1%96tom.jpg

     Ще можна почути і такі назви горицвіту: адоніс, заячий мак, мохнатнік, жовтоцвіт, купавник, стародубка, волосяна трава та інші. Росте на околицях лісів, на пагорбах, а також схилах гір, в степах.

 

Шафран  Гейфеля  або  Крокус

Image result for крокусы

      На гірських луках і галявинах, на степових і кам’янистих схилах з березня до середини квітня радує людське око крокус. У народі ці квіти називають брандушками, маслянками або серенками.

 

Підсніжники

Related image

    У народі підсніжник називають молочною квіткою або сніговим дзвіночком. Ця квітка є багаторічною рослиною, яка росте у листяних лісах та чагарниках. Є дуже цінною декоративною рослиною з отруйною цибулиною.

 

 

 

Проліска     дволиста

Image result for картинки проліски

     Багаторічна  рослина з двома товстуватими  листками і китицею  квіток. Рослину безжалісно винищують, зриваючи на букети, тому її взято під охорону — суворо забороняється збирати на продаж, викопувати.

 

Сон - трава

 

Image result for раскраска цветка сон-трава

            Свою назву цей первоцвіт дістав через те, що його квітки в негоду і холод закриті, наче сплять, або через те, що використовували це зілля в народній медицині як снодіючий засіб.

 

Рябець   шаховий  або  дикий  тюльпан

collage_рябчики

      Тендітні, незвичні дзвоники, що похилились додолу застеляють долини у заплаві річок. Це весняна квітка, що зветься рябець шаховий або більш відома народна назва – дикий тюльпан.

docx
Додано
27 листопада 2019
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку